Iransk seriemorder kan være tatt

En person er arrestert, mistenkt for å ha stått bak drapene på 19 prostituerte i den hellige byen Mashad i løpet av de siste månedene, melder det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seriemordene forårsaket politisk uro, og ble satt i forbindelse med organiserte grupper som sa de ville «rense» byen Mashad for umoral.

Iransk presse har tidligere meldt at de prostituerte kvinnene ble funnet innhyllet i sine lange, islamske drakter, kvalt med sjalet sitt, som var knyttet stramt rundt halsen.

Iranske myndigheter iverksatte en spesialetterforskning av seriedrapene, og ifølge nyhetsbyrået IRNA ble den antatte gjerningsmannen tatt onsdag, uten at det ble gitt flere opplysninger om arrestasjonen.

Prostitusjon er strengt forbudt i Iran, men foregår i de fleste store byene i landet, og er på vei til å vokse ut av myndighetenes kontroll.

På grunn av seriemordene i Mashad ble politiet tvunget til å innrømme at prostitusjon foregår. Tirsdag brakte politiet inn nærmere 500 prostituerte for å forhindre flere drap.

(NTB)