Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iransk syrestraff utsatt

Menneskerettighetsaktivister mener internasjonalt press er årsaken.

 SYRESKADET: : Iraneren er dømt for å ha kastet syre i ansiktet på studieveninnen Amneh Bahrami i 2004. Hun skal ha avvist Movahedis ønske om å gifte seg. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
SYRESKADET: : Iraneren er dømt for å ha kastet syre i ansiktet på studieveninnen Amneh Bahrami i 2004. Hun skal ha avvist Movahedis ønske om å gifte seg. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En iransk mann som er dømt til å blindes, skulle få dryppet svovelsyre i øynene lørdag, men straffen skal være utsatt.

- Utførelsen av straffen er utsatt til en ukjent dato, skrev nyhetsbyrået ISNA bare noen timer før svovelsyren skulle dryppes i øynene på Majid Movahedi.

Movahedi ble funnet skyldig i å ha kastet syre i ansiktet på studievenninnen Amneh Bahrami i 2004. Den 27 år gamle kvinnen skal ha avvist Movahedis ønske om å gifte seg.

Bahrami ble blind på det ene øyet og fikk sterkt redusert syn på det andre, og ifølge iranske medier var det kvinnen selv som lørdag skulle helle syre i øynene på gjerningsmannen.

- Ved å la Amneh utføre straffen, forsøker iranske myndigheter å legge ansvaret for denne umenneskelige handlingen på hennes skuldre, sier den norsk-iranske menneskerettsaktivisten Mahmood Amiry-Moghaddam.

Norske myndigheter fordømte tirsdag avstraffelsesmetoden.

- Å gjøre noen blind med syre er en grusom avstraffelsesmetode som ikke er et sivilisert samfunn verdig, sier statssekretær Gry Larsen (Ap) i Utenriksdepartementet.

Ifølge organisasjonen Iran Human Rights (IHR) er det ikke klart hvorfor iverksettelsen av straffen ble utsatt.

- Men den internasjonale oppmerksomheten har uten tvil vært viktig, ifølge IHR-talsmann Mahmood Amiry-Moghaddam

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media