Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iransk tankskip skal være angrepet

Eksperter mener at det dreier seg om et terrorangrep, hevder det nasjonale iranske nyhetsbyrået ISNA.

MELDING OM ANGREP: EKSPLOSJON: Hendelsen skal ha funnet sted utenfor den saudiske byen Jeddah. Foto: Google Maps
MELDING OM ANGREP: EKSPLOSJON: Hendelsen skal ha funnet sted utenfor den saudiske byen Jeddah. Foto: Google Maps Vis mer

Tidlig fredag formiddag meldte det nasjonale iranske nyhetsbyrået ISNA at et iransk tankskip skal stå i flammer etter å ha blitt utsatt for et angrep utenfor havna i den saudiske byen Jeddah.

Tankskipet skal være eid av National Iranian Oil Company (NIOC).

NIOC melder også at et av deres skip er blitt utsatt for et angrep. De melder at det dreier seg om to separate eksplosjoner, og at de sannsynligvis har blitt angrepet med missiler.

KONFLIKT: Forholdet mellom USA og Iran har blitt ekstra spent den siste tiden. Fra talerstolen på FNs generalforsamling ga USAs president Donald Trump klar beskjed om hva han synes om Iran. Video: AP Vis mer

«Terrorangrep»

ISNA melder at eksperter mener at det dreier seg om et terrorangrep. Tanskipet skal være påført store materielle skader.

Iranske medier melder at ingen personer skal ha blitt skadd.

Den amerikanske marinen er informert om meldingene om angrepet, uttaler talsmann Pete Pagano overfor nyhetsbyrået AP.

I september ble Iran beskyldt for å ha utført et droneangrep mot et oljeanlegg i Saudi-Arabia. Iranske myndigheter har avvist dette.

Dagbladet følger saken!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media