- SENDER AGNENTER:  Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevder Iran har vært involvert i angrep i Aserbajdsjan, Bangkok, Tbilisi, New Delhi. Foto: Abir Sultan / AP Photo
- SENDER AGNENTER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevder Iran har vært involvert i angrep i Aserbajdsjan, Bangkok, Tbilisi, New Delhi. Foto: Abir Sultan / AP Photo Vis mer

- Iransk terrorisme kjenner ingen grenser

Israel anklager Iran for å planlegge bombeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklager Iran for å ha planlagt angrep mot Israel i Kenya etter at to iranere med eksplosiver ble arrestert i landet for to uker siden.

«Iransk terrorisme kjenner ingen grenser», heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor mandag.

Anklagen fra Israel kommer i kjølvannet av at USA i fjor sa at Iran hadde planlagt å drepe Saudi-Arabias ambassadør til USA.

- Etter at Iran sendte sine agenter for å drepe den saudiarabiske ambassadøren på amerikansk jord, har landet vært involvert i angrep i Aserbajdsjan, Bangkok, Tbilisi, New Delhi - og nå har vi nettopp oppdaget planer om et terrorangrep i Afrika, sier Netanyahu.

- Det internasjonale samfunnet må kjempe mot denne store spilleren i terrorverden, sier han.

Kenyansk rett siktet 25. juni de to iranerne for å ulovlig ha hatt 15 kilo med det kraftige sprengstoffet RDX. Begge mennene har nektet for å ha gjort noe ulovlig.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer