Iransk TV: - Terrorister herjer i Teheran

Melder at 13 mennesker er drept og 100 skadd i sammenstøt mellom politi og «terrorgrupper» i Teheran.

BLODIG LØRDAG: Gårsdagen ble en av de blodigste etter valget 12. juni. Foto: AFP PHOTO/ALI SAFARI/SCANPIX
BLODIG LØRDAG: Gårsdagen ble en av de blodigste etter valget 12. juni. Foto: AFP PHOTO/ALI SAFARI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

 Den iranske statskanalen melder at 13 mennesker er drept og 100 skadd i sammenstøt mellom politi og «terrorgrupper» i Teheran.

Blant dem som protesterte i sentrum av hovedstaden lørdag, skal det ha vært et synlig antall «terrorister» med både skytevåpen og sprengstoff, ifølge iransk TV.

Det er første gang det kommer en offisiell rapport om at folk ble drept under demonstrasjonene og opptøyene lørdag, men myndighetenes versjon er helt annerledes enn opposisjonens.

I rapporten søndag får regimets motstandere all skyld, og de skal ha angrepet både en moské, to bensinstasjoner og en militærpost.

Statlig fjernsyn har også meldt at etterretningstjenesten har arrestert medlemmer at en opposisjonsgruppe, hvis ledere lever i eksil.

Anonyme sykehuskilder sier til CNN at minst 19 mennesker er drept. Andre kilder sier at så mange som 150 mennesker er drept. Ingen av meldingene er bekreftet av uavhengige kilder.

- Skjøt med skarpt

Øyenvitner har fortalt hvordan rundt 3.000 demonstranter samlet seg i sentrum av Teheran lørdag, der de ble møtt med tåregass, køller og vannkanoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer