Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iransk fly funnet:

Iransk TV: Flyvraket er funnet

Det iranske flyet som søndag styrtet i Zargos-fjellene, er funnet, melder TV-kanalen Press TV. Minst 65 personer var om bord i flyet.

PÅFØRENDE: Etterlatte i Bideh, sør i Iran etter flykrasjet søndag. Foto: Ali Khodaei/ AP/ NTB Scanpix
PÅFØRENDE: Etterlatte i Bideh, sør i Iran etter flykrasjet søndag. Foto: Ali Khodaei/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge TV-kanalen nådde redningsarbeidere fram til flyet tidlig mandag morgen, men opplysningene er ikke bekreftet av iranske myndigheter.

En kraftig snøstorm har gjort operasjonen vanskelig, men mandag morgen var det mulig å sende ut helikoptre i letingen etter flyet.

Ifølge iransk radio er fem helikoptre og fem droner satt inn i søket, i tillegg til at om lag 100 redningsarbeidere har tatt seg inn i fjellområdet i et forsøk på å lokalisere flyvraket.

Flyet antas å ha styrtet ved Dena-fjellet, som er rundt 4 400 meter høyt.

Det var et tomotors propellfly av typen ATR-72 som styrtet i det avsidesliggende fjellområdet. Flyet tilhørte Aseman Airlines og hadde vært i trafikk i 25 år.

Flyet var på vei fra Teheran til byen Yasuj, som ligger om lag 50 mil sør for hovedstaden.

Det skulle i utgangspunktet ha vært 60 passasjerer og seks besetningsmedlemmer om bord, men søndag meldte det statlige nyhetsbyrået IRNA at én person ikke rakk flyet, og at det var 65 personer om bord.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!