Iransk ungdom danset til Pharrells «Happy» - nå møter de i retten

- De er blitt brutalt behandlet.

I RETTEN: : Seks iranske ungdommer (bildet) ble arrestert i mai for å ha lagt ut en video hvor de danser til Pharrell Williams' slager «Happy». Den «vulgære» videoen skadet den «offentlige kyskhet», ifølge politiet. Nå møter de i retten: Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: : Seks iranske ungdommer (bildet) ble arrestert i mai for å ha lagt ut en video hvor de danser til Pharrell Williams' slager «Happy». Den «vulgære» videoen skadet den «offentlige kyskhet», ifølge politiet. Nå møter de i retten: Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den iranske hovedstaden Teheran har det i disse dager startet en rettssak. Seks unge iranere, tre menn og tre kvinner, er anklaget for å ha «skadet offentlig kyskhet».

Ugjerningen: De har spilt inn en video der de sammen danser og mimer til den amerikanske artisten Pharrell. 

I Iran har ikke kvinner lov til å danse offentlig, og disse kvinnene hadde ikke engang ballet på seg den påbudte hijaben før de kastet seg i dansen.

Videoen, som viser ungdommene ute i gatene og på toppen av bygninger, ble lagt ut på Youtube og spredte seg raskt over hele verden.

Ville skape glede I en beskrivelse for videoen het det: «Vi har laget denne videoen som Pharrell Williams fans. Vi brukte åtte timer, og iPhone 5S. Happy var en unnskyldning for å være lykkelig. Vi nøt hvert sekund av å gjøre det. Vi håper det setter et smil på ansiktet ditt»

Men ungdommen fikk ikke politiet til å smile. I mai ble de seks mennene arrestert, og videoen raskt fjernet fra Youtube. Den hadde da nådd nær 200.000 visninger.

- Brutalt behandlet Mahmood amiry-Moghaddam er leder av organisasjonen Iran Human Rights som har gode kontakter med menneskerettighetsgrupper i Iran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer