Iransk utspill i strid om britiske fanger

Den britiske regjeringen har mottatt en formell note fra Iran om de 15 fengslede britiske soldatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Slike utvekslinger er alltid konfidensielle, så vi kan ikke avsløre noen detaljer. Men vi vurderer budskapet seriøst, og vil snart gi et formelt svar til den iranske regjeringen, sier en talskvinne for det britiske utenriksdepartementet fredag morgen.

Irans arrestasjon av 15 britiske marinegaster og soldater i Persiabukta sist fredag har ført til en diplomatisk krise, der Storbritannia også ønsker å engasjere internasjonale organisasjoner.

 FN ønsker rask løsning

FNs sikkerhetsråd vedtok torsdag en utvannet erklæring der rådet uttrykker «dyp bekymring» over Irans fengsling av de 15 britene.

I erklæringen ber Sikkerhetsrådet om en rask løsning på problemet, inkludert løslatelse av de 15 britene. Erklæringen krever også at Iran lar britiske diplomater besøke fangene.

Russland motsatte seg en erklæring med klarere språkbruk. Også andre land vegret seg mot klart å ta parti for den ene siden i konflikten.

Iran karakteriserte torsdag kveld erklæringen fra FNs sikkerhetsråd som «lite nyttig», og slo fast at saken må løses gjennom bilaterale kanaler direkte mellom de to landene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer