Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iranske folkevalgte vil tiltale opposisjonslederen Mousavi

For å ha skadet det iranske regimets rykte og offentlig eiendom.

KAN BLI TILTALT: Mir Hossein Mousavi. Foto: REUTERS/Raheb Homavandi/Scanpix
KAN BLI TILTALT: Mir Hossein Mousavi. Foto: REUTERS/Raheb Homavandi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Rundt hundre medlemmer av den iranske nasjonalforsamlingen mener opposisjonslederen Mir Hossein Mousavi bør stilles for retten.


Representantene i nasjonal-forsamlingen mener Mousavi bør tiltales for å ha skadet det iranske regimets rykte og offentlig eiendom.

- Kravet er oversendt aktor Gholam Hossein Ejeie. Mousavis lovbrudd har nasjonal karakter, og han har krenket rettighetene til det iranske folk, sier nasjonalforsamlings-medlemmet Hamid Rasaie til det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Mousavi tapte det omstridte presidentvalget 12. juni, men nektet å innrømme nederlaget.

Både han og andre utfordrerkandidater beskylder president Mahmoud Ahmadinejad og hans støttespillere for valgfusk. Omfattende demonstrasjoner og opptøyer fulgte i etterkant av valget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling