Iranske Hadis (27): - Turistene som kommer til Iran, tør ikke snakke med oss

Iran har historie som et vestvendt land. Nå håper mange iranere på en bindende atomavtale og slutt på isolasjonen.

BOR I IRAN:  Student Hadis Shahabi, her fotografert ved Shapouri House i den sør-iranske byen Shiraz, er født i Iran og bor i Iran. Nå studerer hun engelsk og er derfor på utkikk etter turister å praktisere engelsken med. Men det er ikke alltid så lett. Foto: Privat
BOR I IRAN: Student Hadis Shahabi, her fotografert ved Shapouri House i den sør-iranske byen Shiraz, er født i Iran og bor i Iran. Nå studerer hun engelsk og er derfor på utkikk etter turister å praktisere engelsken med. Men det er ikke alltid så lett. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi elsker Amerika! 

Slik startet reisebrevet til den Pulitzer-vinnende amerikanske journalisten Nicholas D. Kristof, som i New York Times skrev om sin over 2500 kilometer lange reise gjennom Iran i 2012. 

I brevet skryter han av iranernes gjestfrihet, og kaller Iran «kanskje det mest pro-amerikanske landet i Midtøsten». 

- Liberale verdier Om en uke utgår fristen som Iran og vestlige land har satt for å komme frem til en bindende avtale rundt Irans omstridte atomprogram, og det har den siste tiden blitt forhandlet intenst på høyeste nivå i Wien og Muscat. 

Lykkes forhandlingene kan forholdet mellom Iran og Vesten få en etterlengtet bedring. 

Av Irans over 80 millioner innbyggere samlet noen tusen seg utenfor den nedlagte amerikanske ambassaden i Teheran for to uker siden. De protesterte og markere at det er 35 år siden gisselaksjonen, aksjonen der 52 amerikanere ble holdt fanget i over ett år, og som førte til forholdet mellom USA og Iran havnet på et absolutt frysepunkt. Slagordene under protestene var de samme som under den ukentlige fredagsbønnen i Teheran: «Død over Amerika» og «død over Israel» - et ekko som har gitt gjenklang siden revolusjonen i 1979.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer