Iranske myndigheter tillater demonstrasjon

Skal offisielt hylle avdød islam-helt.

LOVLIG DEMONSTRASJON: I dag får iranerne demonstrere lovlig. De siste ukene har det vært mange store demonstrasjoner, der det har skjedd flere sammenstøt mellom iransk politi og paramilitære og sivile demonstranter. (AP Photo/Ben Curtis, File)
LOVLIG DEMONSTRASJON: I dag får iranerne demonstrere lovlig. De siste ukene har det vært mange store demonstrasjoner, der det har skjedd flere sammenstøt mellom iransk politi og paramilitære og sivile demonstranter. (AP Photo/Ben Curtis, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Ifølge CNN tillater iranske myndigheter en samling i Teheran søndag. Samlingen skal offisielt dedikeres til å ære islam-helten Mohammad Beheshti som ble drept under et bombeangrep for 28 år siden.

De siste ukene etter at Mahmoud Ahmadinejad vant valget i Iran, har det vært store demonstrasjoner etter påstander om valgfusk.  

På en Facebook-side relatert til opposisjonsleder Mir Hossein Moussavi oppfordres folk til å delta på demonstrasjonen.

«Søndag er det jubileum for Beheshti. Det blir en samling ved «Ghomba»-moskeen og den er helt lovlig! Vær snill å send denne meldinga til alle du kan i Iran», oppfordrer en statusoppdatering på det som skal være Moussavis Facebook-side.

Temperaturen er enda ved kokepunktet i Iran, til tross for at myndighetene tillater demonstrasjonen. I går ble åtte lokalansatte iranere ved Storbritannias ambassade i Teheran arrestert. De skal være arrestert for sin rolle i uroen etter presidentvalget.

Iranske ledere har lenge anklaget Storbritannia og USA for å ha spilt et spesiell rolle i uroen, skriver NTB.

Myndighetene i landet har etter det svært omstride valget arrestert flere hundre aktivister, journalister og studenter. Det er ingen norske journalister i landet, etter at NRKs Sidsel Wold dro hjem for en drøy uke siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer