Iranske opposisjonsledere arresteres

Minst sju regjeringskritiske politikere pågrepet.

OPPTØYER:  Iranske opposisjonelle protesterer i gatene i Irans hovedstad Teheran. Tre demonstranter ble i går skutt av sikkerhetsstrykene i byene. Foto:  AFP PHOTO/STR
OPPTØYER: Iranske opposisjonelle protesterer i gatene i Irans hovedstad Teheran. Tre demonstranter ble i går skutt av sikkerhetsstrykene i byene. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Tåregassen driver igjen gjennom gatene i Irans hovedstad Teheran, der maktkampen mellom regjeringen og opposisjonen fortsetter for fullt. Flere opposisjonsledere er arrestert. Minst sju regjeringskritiske politikere ble mandag pågrepet av sikkerhetsfolk, meldte reformvennlige nettsteder.

Blant de anholdte er tre av opposisjonslederen Mir Hossein Mousavis medarbeidere, men også fire andre kjente reformvenner.

TåregassNettstedet Norooz meldte i formiddagstimene mandag at politiet skjøt med tåregass for å spre tilhengere av Mousavi.

Disse tilhengerne hadde samlet seg for å vise sin medfølelse, etter at Mousavis nevø ble drept i sammenstøt med politifolk i Teheran dagen før.

Tre av Mousavis rådgivere skal ha blitt arrestert mandag, og politiet pågrep også to av den reformvennlige ekspresidenten Mohammad Khatamis medarbeidere.

Arrestasjonene tolkes ifølge nyhetsbyrået AFP som signal om at regimet vil slå enda hardere til mot opposisjonen.- Khatamis rådgivere Morteza Haji og Hasan Rasooli ble arrestert.

Rådgivere tattMousavis rådgivere Alireza Beheshti, Ghorban Behzadian-Nejad og Mohammed Baherian er også tatt, het det på det opposisjonelle nettstedet Parlemannews.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer