Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iranske studentledere varsler vold

Iranske studentleder varsler vold dersom de arresterte etter opptøyene ikke slippes fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 30 studentledere samlet seg i går utenfor parlamentet i Teheran for å protestere mot arrestasjonene av hundrevis av kolleger. Demonstrantene oppga at 87 studenter var pågrepet i Teheran og 385 i andre iranske byer siden forrige torsdag. De varslet voldsomme reaksjoner dersom ikke arrestantene blir sluppet fri og straffereaksjonene mot dem opphører.

- Vi aksepterer ikke despoti. Selv om de arresterer oss og setter oss i isolat, så finnes det andre som har mer vågale paroler enn oss, og de vil konfrontere systemet med mer voldelige metoder, sa studentlederen Saeed Razavi Faqih til nyhetsbyrået Reuters.

- Vi sitter på en tønne med krutt. De som vil leke med denne ilden, vil bli brent, forsatte han.

Det nærmer seg årsdagen for et kjent studentopprør i Teheran. 9. juli 1999 braste reformvennlige studenter og sikkerhetsstyrker sammen. Mange av studentene som ble arrestert i 1999, sitter fortsatt i fengsel. Demonstrasjonene var de største siden revolusjonen i 1979.

SEIERSTEGNET: Iranske studenter viste seierstegnet under en demonstrasjon utenfor Amir Kabir-universitetet i Teheran forrige uke. Foto: SCANPIX/AP
HØYLYTTE: Studentene ropte forrige søndag til presidenten ved universitetet Shahid Beheshti, Hadi Nadeem, som tross protestene fra studentene, går av. Foto: SCANPIX/REUTERS