Gjerdrum-raset

Irene (69) er savnet etter raset

- Dette er helt uvirkelig, skriver datteren til Irene Ruud Gundersen.

SAVNET: Irene Ruud Gundersen er savnet. Foto: Nina Christine Gundersen / Privat
SAVNET: Irene Ruud Gundersen er savnet. Foto: Nina Christine Gundersen / Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt er ti personer savnet etter raset i Gjerdrum og politiet jobber ut ifra en hypotese om at disse befinner seg i skredområdet.

Blant dem som er savnet etter raset, er 69 år gamle Irene Ruud Gundersen.

I et innlegg på Facebook skrev dattera Nina Christine Gundersen at hennes far og søster kom seg ut av huset og er blant dem som ligger lettere skadd på sykehus.

- Huset til foreldrene mine ble tatt av raset. Søsteren min og faren min kom seg ut. De er lettere skadd og er på sykehus, men moren min er savnet. Dette er helt uvirkelig. Krysser alt jeg har på at de finner mamma, skriver Nina Christine Gundersen.

Innlegget gjengis med tillatelse.

Til Dagbladet opplyser hun at Irene Ruud Gundersen er 69 år gammel og at hun er pensjonist.

AVSLUTTER SØK: Innsatsleder i politiet, Roger Pettersen, opplyste på en pressekonferanse 16.00 torsdag ettermiddag at de avslutter dagens søk i rasområdet uten funn av personer. Foto: NTB Vis mer

Leter etter overlevende

Innsatsleder Roger Pettersen forteller at det brukes to helikoptre og det er firt ned en redningshund og redningsmann i rasområdet. Det er også droner med nattoptikk og varmesøkende kameraer i lufta over rasområdet.

I tillegg er såkalte Usar-mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat og en gruppe svenske redningsarbeidere på stedet for å lete etter de ti som fremdeles er savnet etter det massive raset på Ask i Gjerdrum kommune.

- Det er restene av hus eller moduler som er etter forholdene forholdsvis intakte. Hund er inne i huset og redningsmannskapet er utenfor, opplyste Pettersen på en pressekonferanse ettermiddagen nyttårsaften.

- FRYKTINGYTENDE: Gjerdrum-ordfører Anders Østensen sier det er fryktinngytende å se Ask bli omgjort til et katastrofeområde, og at håpet svinner hos de pårørende. Foto: Henning Lillegård. Reporter: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer

Roser nødetater

Gjerdrums ordfører Anders Østensen (Ap) roser alle etatene involvert i redningsarbeidet, og forteller til Dagbladet at pårørende til de savnede er blitt orientert om arbeidet som gjøres på rasstedet.

- Det er krevende arbeid. Mange av de pårørende føler vel at håpet svinner litt. Folk er lei seg og i sjokk. Det er mange følelser ute og går. Men vi får veldig mange gode tilbakemeldinger, og det setter vi veldig pris på, sier Østensen.

På evakueringssentrene er det også samlet inn store mengder klær, mat, hygieneartikler og liknende til de som måtte forlate husene sine i all hast grytidlig onsdag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer