FLOM:  En mann går i oversvømte Battery Park. Parken ligger nederst på Manhattan og ble raskt oversvømt i dag. Foto: AP Photo/Jason DeCrow
FLOM: En mann går i oversvømte Battery Park. Parken ligger nederst på Manhattan og ble raskt oversvømt i dag. Foto: AP Photo/Jason DeCrowVis mer

Irene blåste forbi

Det så lenge dramatisk ut for New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): De verste scenariene slo ikke til. Orkanen«Irene» traff New York søndag morgen lokal tid og sørget for flom på de lavereliggende delene av Manhattan. Likevel gikk det langt bedre enn mange fryktet.

370 000 mennesker ble evakuert i byen. Det regnet tungt i et halvt døgn, og det var til tider sterk vind.

Mest dramatisk var det da Hudson og East River gikk over sine bredder, og det var en periode fare for at det skulle dannes tornadoer.

Oversvømt Vannstanden var tpå sitt høyeste rundt klokka 14 norsk tid, men flommen ble likevel ikke så voldsom som fryktet. Mange kjellere har blitt oversvømt langs Hudson og East River, og flere steder går pumpene for fullt for å få ut vannet. Noen trær har blåst overende, men det er foreløpig ikke meldt om noen alvorlige skader i byen.

Ettersom stormen blåste over, begynte byen å våkne til live igjen. Hele verdensmetropolen har ligget praktisk talt øde det siste døgnet etter at kollektivtrafikken stengt, flyplassene stengte og butikkene stengte. Nå har folk begynt å komme ut på gatene igjen for selv å se stormens herjinger.

De områdene av New York som er hardest rammet av orkanen, er Coney Island og Rockaway, melder CNN. Begge stedene ligger langs kysten øst for Manhattan.

Nedgradert Det er ventet at det den sterke vinden fortsetter utover dagen.

Like før «Irene» traff New York ble den nedgradert fra en orkan kategori 1 til en tropisk storm. Vindstyrken i stormens kjerne er nå rundt 105 kilometer i timen.

Stormen fortsetter nordover. Den har truffet Long Beach og områdene utover på Long Island. Deretter beveger den seg mot New England-statene.