Irene hardt ut mot Spania-vurdering

En norsk restauranteier i Spania mener smittesituasjonen i den norske feriefavoritten må vurderes annerledes. FHI har alt advart om at Spania kan bli «rødt» i slutten av denne uka.

BEKYMRET: Norske Irene Primstad driver restauranten La Luna i Orihuela Costa i Torrevieja-regionen. Hun er svært bekymret for hvordan ting blir om Spania på nytt blir «rødt». Reporter: Embla Hjort-Larsen / Celina Morken. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert

Mandag kom FHI med advarsel om at Spania kan bli «rødt» i slutten av denne uka dersom det ikke skjer endringer de nærmeste dagene.

Spania avsluttet sin tre måneder lange lockdown 21. juni, og siden har smitten økt kraftig i deler av landet.

At Spania kanskje igjen skal «rødmerkes», og karantenekravet innføres på nytt, får Irene Primstad til å reagere.

Hun er eier av restauranten La Luna i Torrevieja-distriktet i Alicante, en norsk feriefavoritt, og har denne våren levd ukevis under et nærmest totalt portforbud og en minimalt sosial kontakt utover egen husstand.

- Full restaurant

Da Dagbladet besøkte Primstad rett etter at Spania åpnet opp igjen fortalte restauranteieren at denne våren har vært utenom det vanlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer