Gjerdrum-raset:

Iris reddet ut etter åtte døgn

Evakuerte skredofre roser innsatsen for kjæledyrene. Kriseveterinær tok til tårene da familiens egen katt ble berget.

ETTERLYST OG SAVNET: Iris (12) og Elmo (9) på etterlysningsplakaten på bussholdeplassen i Ask etter skredet. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet.
ETTERLYST OG SAVNET: Iris (12) og Elmo (9) på etterlysningsplakaten på bussholdeplassen i Ask etter skredet. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ASK (Dagbladet): Stor plakat med bilde av to katter og en etterlysning på bussholdeplassen i Ask de første dagene etter skredtragedien: «Våre to katter måtte bli igjen i området, om noen skulle ha sett Elmo eller Iris, ring».

Eieren svarer: - Han sorte, Elmo, er berget ut, ikke hun store Iris (12 år). Vår familie trenger ro nå, men snakk med veterinærene og redningsmannskapene her. De gjør en heltemodig innsats for de kjære dyrene våre.

Noen dager seinere møter vi veterinærene Stefan Feterik og Alf Seljenes Dalum. Sammen med kollega Anne Jorunn Stebekk og risikokyndige fra Forsvaret, Røde Kors, Norske Redningshunder og brann- og redningsetaten har de vært kjæledyrenes kriseteam i Gjerdrum.

Gledesscener

Som om de ikke visste fra før hva kjæledyr kan bety for tobeinte i alle aldre: I disse krisetider har det svinget fra dyp fortvilelse til gledesscener rundt husdyrene for dem som berget seg selv fra kvikkleiresluket.

Veterinær og forsker Alf Seljenes Dalum kommer med den første gladmeldingen: - Nå har vi hentet ut Iris også, på den åttende dagen etter skredet. Jeg var med inn i huset. Hun lå under sofaen og var ganske medgjørlig, sier Dalum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer