BEGEISTRET MINISTER: Irland sa et rungende ja til likekjønnet ekteskap i går, noe som begeistret likestillingsminister Aodhán Ó Ríordáin. Skjermdump: Twitter
BEGEISTRET MINISTER: Irland sa et rungende ja til likekjønnet ekteskap i går, noe som begeistret likestillingsminister Aodhán Ó Ríordáin. Skjermdump: TwitterVis mer

- Irland har ikke bare sagt «ja». Irland har sagt «Fuck yeaahhhh»

Stor begestring for Irlands ja til at homofile kan gifte seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange irer var fornøyde i går, etter at de på den grønne øya bestemte at homofile kan gifte seg.

Et overveldende flertall - 62 prosent av de som gikk til urnene - stemte for å legalisere likekjønnede ekteskap i Irland.

Over 1,9 millioner irer deltok i folkeavstemningen fredag, og bare i én valgkrets stemte flertallet imot ekteskap mellom to personer av samme kjønn.

Den irske likestillingsministeren Aodhán Ó Ríordáin la ingenting imellom da han kommenterte valgresultatet på Twitter:

- Irland har ikke bare sagt «ja». Irland har sagt «Fuck Yeaahhhh», skrev Ó Ríordáin om valgresultatet.

Homofili ble avkriminalisert i Irland så seint som for 22 år siden - i 1993.

- Dette er et lite land med en stor beskjed om likeverd til verden, sier den Irske statsministeren Enda Kenny om valgresultatet.

- Vi er jublende glade I Dublin startet feiringen allerede lørdag ettermiddag.

- Vi er jublende glade, rørt og lettet, og har en sterk følelse av at det irske folk har vist anstendighet og respekt for sine medmennesker, sier Davin Roche fra homonettverket Glen til nyhetsbyrået TT fra Dublin.

Ved historiske Dublin Castle i den irske hovedstaden er Roche og familien samlet sammen med flere hundre andre irer for å overvære opptellingen lørdag ettermiddag.

Innrømmet nederlag Motstandere av likekjønnet ekteskap i Irland innrømmet nederlaget bare timer etter at opptellingen startet lørdag.

De første resultatene antydet nemlig et overveldende flertall for ja-siden.

- Det har tydeligvis blitt en veldig imponerende seier for ja-siden, sier David Quinn fra den katolske tankesmia Iona Institute til RTE.