Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irlands vinner etter seieren: Gjemte seg på rommet

Eimear Quinn (23) ble lamslått av all viraken etter Eurosong-finalen og gjemte seg på hotellrommet. Først etter en time våget hun seg ut og ankom festlokalet på Oslo plaza som nattas dronning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde aldri trodd det skulle bli slikt ståhei etter seieren. Jeg har jo aldri hatt noen befatning med slike konkurranser eller miljø før, sa 23-åringen til Dagbladet.

Da Eimear først hadde ankommet festlokalet, fikk hun ikke gå en millimeter uten et haleheng av pressefolk. Foreldrene sto på lang avstand og måtte bare konstatere at datteren var «frarøvet» for en stund.

På spørsmål om hvordan hun skulle feire seieren, svarte studenten: Nå skal jeg kose meg med familien. Ellers har jeg en viktig eksamen førstkommende tirsdag. Tross alt går verden videre, selv om man vinner en slik konkurranse, sier en hoderystende og lattermild Eimear Quinn, da hun for n'te gang må besvare samme spørsmål.

Ble nervøs

Eimear trodde ikke det ble seier da at de første 11 landene hadde stemt, men etterhvert begynte det å gå opp for meg at jeg kunne vinne og da ble jeg virkelig nervøs. Jeg har jo ikke tid til dette, jeg skal jo fullføre min eksamen innen miljøstudier. Men du verden, nå er jeg helt avslappet og lykkelig, nå ser fram til å komme på hotellrommet og treffe familien min, sa en meget omsvermet Eimear Quinn til Dagbladet, mens sikkerhetsvaktene jobber som idioter med å holde oss unna den velfortjente EuroSong-vinner.

Velkommen til Dublin

Irland vant med 162 poeng, Norge og Bettan kom hakk i høye hæler bak med 114.

- Ifølge irske pressefolk har ikke Irland økonomi til å avholde finalen neste år, hva tror du?

- Det vet jeg ikke noe om, men det har vært spøket mye om at landet går konkurs hvis vi vant i år igjen, men det går nok bra. Velkommen til Dublin igjen, alle sammen, sa Eimear Quinn, Irlands sjuende Grand Prix-vinner og kanskje den mest sjarmerende både i går og i hele GP-historien.

Løvland skråsikker

Eimears vinnermelodi «The Voice» er skrevet av en veteran innefor faget, Brendan Graham. Han smilte lurt og fortalte kjapt at han hadde trua på at det skulle gå veien over irskesjøen igjen.

- Men det var en meget spennende finale, sa Graham.

En som garantert trodde på Irland var fjorårets norske Nocturne-vinner Rolf Løvland. To timer før showet begynte sa Løvland at «Irland kommer helt bombesikkert til å vinne».

Eimear Quinn var ikke like sikker, men berømmer nok en gang Norge og Løvlands vinnersang fra i fjor.

- Nocturne banet vei for en annerledes type EuroSong-melodier. Vi kan også takke Norge for at vi vant i år, sa en raus Eimear og ga Morten Harket en klem.

Så gjorde hun unna pressekonferansen, rombesøk med familie & champis og så en real irsk Guiness-fest sammen med Bård Breiviks EuroSong-staue med norrøne motiver. Det passer jo historisk bra i hjemlandet til James Voice, unnskyld Joyce.

Dagbladet har i hele uken trykt Eimear Quinns dagbok mens hun har vært i Norge.

Her kan du lese Eurosong-vinnerens egen historie fra oppholdet.