Irriterer regjeringen

I 30 år har prins Charles bombardert den britiske regjeringen med brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det siste har det blitt avslørt at regjeringen er irritert over alle brevene fra prinsen, som har synspunkter på det meste. Ifølge dokumenter som ble offentliggjort i går, har han holdt på med dette i 30 år, skriver Expressen.

Allerede som 20 år gammel student i 1969 advarte prins Charles daværende statsminister Harold Wilson om overfiskingen av laks i Atlanterhavet.

«Folk er alltid så kortsynte i miljøsammengener (...) moderne fiskemetoder gir etter alt å dømme ikke fisken en eneste sjanse, og det antall som fanges vært år øker raskt,» klaget Charles.

«Muligens har dere ikke selv drevet med fiske, men det er faktisk veldig spennende å fiske laks.»

«Når dere kommer opp hit i helga kommer jeg til å plage dere med dette igjen,» skrev han i brevet som han sendte fra kongefamiliens skotske slott Balmoral.

I fars fotspor

De offentliggjorte brevene fra det britiske riksarkivet viser også at Charles' far, prins Philip, også var en ivrig brevskriver. Han fortalte regjeringen om sine synspunkter på alt fra Panamakanalen til betal-tv.

I juli 1967 skrev Philip til statsminister Wilson i forbindelsen med dronning Elizabeths statsbesøk i Thailand. I en bisetning skrev han:

«... men dette har selvfølelig ikke noe med meg å gjøre.»

På dypt vann

Det var meningen at brevene de to prinsene har sendt skulle være private, men avisa Daily Mail har fått tak i dem. En av de som har kritisert Charles for alle meningene, er den tidligere ministeren Tony Banks. Han anså at Charles var ute på «meget, meget dypt vann», gjennom å legge seg i «partipolitiske spørsmål».

På midten av 1600-tallet ble det bestemt at den britiske kongefamilien skal holde seg borte fra politikken.

SIER SIN MENING: Brevene til prins Charles blir ikke alltid like godt mottatt.