Irritert Clinton i sex-avhør

Washington (NTB-DPA): President Bill Clinton var på grensen til å miste beherskelsen, da han ble avhørt av en storjury om sitt forhold til Monica Lewinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-seere over hele kloden fikk mandag innsyn i Clintons «upassende» forhold til Lewinsky, da en rekke fjernsynsselskaper overførte video-opptaket av presidentens forklaring.

Det over fire timer lange opptaket ble sendt i sin helhet på CNNs globale nettverk, og på tre andre amerikanske tv-kanaler. Samtidig friga justiskomiteen i Representantenes hus dokumenter på til sammen 2.800 sider.

Irritert

Video-opptaket av Clinton ble gjort i Det hvite hus 17. august. Storjuryen som avhørte presidenten, satt i et rettslokale halvannen kilometer fra Det hvite hus.

En times tid etter at avhøret startet, var Clinton tydelig irritert. Han viftet med pekefingeren, knep øynene sammen og sa med sinne i stemmen:

- Det er helt åpenbart - og selve spørsmålet deres avslører - at Paula Jones-advokatenes strategi i denne saken ikke var å avsløre eller bevise sex-trakasserier.

- De (advokatene) visste at de hadde en dårlig sak, og dermed måtte de tråle etter avsløringer, siden de var finansiert av mine politiske motstandere, sa Clinton.

Advokatene til Paula Jones mener at Clinton utsatte henne for sex-trakassering da han var guvernør i Arkansas i 1981.

Sædflekker

Dokumentene som ble frigitt mandag, er utarbeidet av spesialetterforskeren Kenneth Starr, som mener Clinton har gjort seg skyldig i 11 tilfeller av falsk forklaring, påvirkning av vitner og for å legge hindringer i veien for etterforskningen.

Blant dokumentene som er blitt frigitt i saken, er et fotografi av en kjole Lewinsky skal ha brukt under et av sine 10 angivelige sex-møter med Clinton.

DNA-tester har vist at sædflekker på kjolen stammer fra presidenten, og dermed fikk Starr fysisk bevis for at presidenten holdt tilbake informasjon, da han benektet et sex-forhold til den unge praktikanten.

IRRITERT: Videoen viser en president som til tider holdt på å miste beherskelsen under det harde avhøret.