Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irritert Kvisler husker lite

Det var Ole Nicolai Kvisler som sprang først etter Benjamin, ikke Joe Erling Jahr. Det har Kvisler selv sagt i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå, i retten, er han ikke lenger like siker på hendelsesforløpet den skjebnesvangre kvelden på Holmlia.

Etter lunsj fortsatte utspørringen av Ole Nicolai Kvisler. Aktor Berit Sagfossen mener at Kvisler har forklart seg forskjellig i avhør og i retten og gikk til angrep på forklaringen han ga i retten tidligere i dag. En irritert Kvisler parerte med å legge skylda på avhørsleder.

- Da har han ikke skrevet ned alt jeg sa.

- Så vi bør ta opp dette med han som gjorde avhøret, da?

- Ja, mulig det? svarte Kvisler kjapt.

I avhør har Kvisler sagt at de tre i bilen hadde fått beskjed om utkastelse fra huseier og skulle kjøre en tur for å stresse ned. I retten forklarte han at han ikke var spesielt oppgiret eller sint, selv om han nettopp hadde fått beskjed om at den nazi-inspirerte vennekretsen kunne bli kastet ut.

- Det var ikke aggresjon, jeg ble nervøs. Det var ikke noe hyggelig å tenke på, men jeg ble ikke aggressiv av den grunn. Telefonen var ikke noe avgjørende grunn for å kjøre en tur, sa han.

Husker ikke

Flere ganger leste aktor Sagfossen fra Kvislers politiforklaringer med beskrivelser av det som skjedde da Benjamin ble drept. Tonen mellom Sagfossen og Kvisler er kjølig, og Kvisler er tydelig gått i forsvarsposisjon.

- Jeg husker at jeg var i avhør første gang hos politiet, jeg husker ikke at jeg har sagt noe sånt, sa Kvisler om beskrivelsen av hvordan han selv skal ha fulgt etter Benjamin mot gjerdet der den 15-år gamle gutten ble drept. Ifølge den første politiforklaringen løp Kvisler selv først etter gutten, mens Joe Erling Jahr kom springende sist.

Kvisler har tidligere sagt at han selv og Jahr begge sprang etter de to mørkhudede guttene. Han kunne ikke si sikkert om han sprang etter Benjamin etter kameraten hans, men etter hvert sprang han mot «han som ble knivstukket».

I retten har tonen vært en annen. Kvisler sier nå at han sprang etter Benjamins venn og ikke var i nærheten av den drepte 15-åringen.

- Jeg forklarer meg sånn som jeg husker det, gjentok Kvisler.

Så ikke Benjamin

Han har forskjellige forklaringer på hva han så da Benjamin ble drept.

- Jeg så noen hoggbevegelser, et par stykker, eller tre-fire. Det var noen bevegelser, men jeg så ikke om de traff. Jeg så bare at det var hoggbevegseler.

I avhørene beskriver Kvisler nøye hvordan Jahr lente seg sammenkrøket over Benjamin og stakk gutten flere ganger. Men i retten i dag var hukommelsen langt dårligere.

- Nå husker ikke jeg hvordan Jahr sto, sa han.

- Jeg husker ikke. Jeg så ikke Benjamin. Eller mulig at jeg så litt av ham, men ikke noe sånn spesielt.

Veronica følger nøye med på hva eks-kjæresten forteller. Joe Erling Jahr sitter like bøyd fremdeles. Av og til stryker han seg over panna eller ser i taket. Men han viser ingen interesse for det som den tidligere kameraten forteller, selv om Ole Nicolai Kvisler er i ferd med å snakke seg lenger inn i det som skjedde da Benjamin ble drept.

DÅRLIG HUSK: Ole Nicolai Kvisler i samtale med sin forsvarer Geir Lippestad. Kvisler forklarer seg nå.Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart