Irritert over Ap-skryt

Abid Q. Raja (V) gir Arbeiderpartiet skylda for at innvandrere passiviseres ut av arbeidslivet.

IKKE NOE Å SKRYTE AV: Abid Q. Raja synes ikke Jan Bøhler og Ap har grunn til å skryte av integreringspolitikken. Her sammen med fru Nadia Ansa på Aschehougs tradisjonsrike hagefest i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
IKKE NOE Å SKRYTE AV: Abid Q. Raja synes ikke Jan Bøhler og Ap har grunn til å skryte av integreringspolitikken. Her sammen med fru Nadia Ansa på Aschehougs tradisjonsrike hagefest i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Venstres andrekandidat i Akershus, Abid Q. Raja, ble harm da han leste intervjuet med Oslo Arbeiderpartis leder Jan Bøhler i Dagbladet idag.

- Hvert tredje innvandrerbarn i Norge lever under fattigdomsgrensa, og så kommer Jan Bøhler og slår seg på brystet og sier at Arbeiderpartiet er det beste partiet på innvandring. Da blir jeg irritert, sier Raja til dagbladet.no, og viser til en NOVA-rapport som kom denne uka.

Rett og pliktHan ramser opp en serie faresignaler som han mener viser hvor dårlig det har gått med integreringen under Arbeiderpartiets styre: Kriminalitetsstatistikker hvor innvandrere kommer dårlig ut, overforekomst av diabetes blant innvandrerkvinner over 45 år, innvandrergutter som faller utenfor videregående skole, og identitetsløse asylsøkere som passiviseres fordi de nektes å ta seg arbeid. Raja har en resept mot alt dette:- Innvandrere må få rett og plikt til å bidra fra dag én. I dag venner asylsøkere seg til å bli stønadsmottakere til de ikke greier å gripe fatt i sin egen hverdag, sier han til Dagbladet.

For å få til det, vil han ha midlertidige ansettelser i det offentlige, og han og Venstre vil innføre et prøveprosjekt med anonyme søknader til det offentlige. På den måten vil han unngå at folk siles ut av søknadsbunken på grunn av fremmedartede navn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer