VIL BØTELEGGE: Italia ønsker å bøtlegge turister som holder av plasser på stranda. Bildet viser ei strand på den italienske øya Ischia. Foto: Adam Eastland / AGE
VIL BØTELEGGE: Italia ønsker å bøtlegge turister som holder av plasser på stranda. Bildet viser ei strand på den italienske øya Ischia. Foto: Adam Eastland / AGEVis mer

Irritert over dem som står opp tidlig for å holde av strandplass? Nå har italienske myndigheter fått nok

Italia vil bøtelegge turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italienske myndigheter har fått nok av ivrige turister som står opp grytidlig for å sikre seg selv og bekjente plass på stranda.

Kystvakta innfører nå bøter på 200 euro, noe som tilsvarer 1880 norske kroner, skriver The Guardian.

Under prosjektet Safe Sea, som ble iverksatt som følge av flyktningkrisa, ønsker de nå også å jobbe mot turister som ikke følger reglene.

Stort beslag

Lørdag skal kystvakta i Livorno i Toscana ha lagt beslag på 37 solstoler, 30 parasoller, håndklær og badedrakter som var plassert ut for å reservere gode plasser senere på dagen.

Ifølge den italienske avisa Repubblica skal gjenstandene ha befunnet seg innafor en strandlinje på 100 meter.

- Vi grep inn for å hindre regelbrudd som kommer som et resultat av en økende dårlig praksis og mangel på respekt overfor turister som følger reglene, sier en i kystvakta til Repubblica.

De omtaler det selv som ulovlig okkupasjon av offentlig land, og selv om de ennå ikke har utdelt bøter denne sommeren, sier kystvakta at prosjektet kommer til å fortsette.

Noe av det mest irriterende

STANGET NED: Et villsvin gikk til angrep på badegjester på en strand i Karwia i Polen. Video: Jukin Media Vis mer

The Guardian skriver at italienere ble bøtelagt så tidlig som i 2007.

Da måtte ivrige strandgjester punge ut med mer enn 1000 euro for å legge ut håndklær etter at kystvakta i Liguria mottok flere klager på fenomenet.

Tidligere i år gjennomførte Respons analyse en undersøkelse på vegne av reisebyrået Ticket.

Der oppga 30 prosent av de spurte at de som holder av solsenger eller strandplass topper lista over det som irriterer dem mest ved andre besøkende.

- Ved enkelte hoteller fjerner vi håndklær som ligger i solsengene før klokka ni om morgenen, og det har vi fått positive tilbakemeldinger på, sa Elisabeth Larsen-Vonstett, PR-ansvarlig i Ving, til Dagbladet i forbindelse med undersøkelsen.