Irritert på lillebrors tilståelse

Berit fra «Dødens gård» ofret ikke broren ett blikk i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Det ble en forsinket start på den første dagen i rettssaken mot de fem tiltalte etter drapene på Vollheim gård i Søndre Land.

Møtte broren
Berit Thorstensen (52) kom inn i salen like før 0930 i dag. Omringet av fotografer tok hun plass ved siden av sin forsvarer Tor Kjærvik. De to snakket uanstrengt sammen i blitzregnet.

Hun sitter på bakerste rad på tiltalebenken. Lillebror Knut Arne Thorstensen sitter på første rad mellom sine to forsvarere Johnny Veum og Christian Mathiesen.

I dag møtte hun broren Knut Arne (33)  for første gang siden de to ble pågrepet 4. januar i fjor.
Mens Knut Arne har valgt å samarbeide med politiet og gi forklaringer som knytter ham til de to drapene, nekter storesøster Berit enhver befatning med de to likene som ble funnet på Vollheim gård i januar i fjor.

Hun så ikke på broren i det hele tatt da hun gikk inn i rettsalen, ikledd beige dunvest over en mørk hettejakke. Det lange håret var festet i en hestehale høyt oppe på hodet.

Nekter for drap
Berit Thorstensen nektet straffskyld for de to drapene, samt de to grove ranene hun er tiltalt for.

Broren Knut Arne erkjente straffskyld for drapet på Jan Petter Aarstad samt de to grove ranene.
Ingen av de tre andre tiltalte erkjente straffskyld for de to drapene.

Det er trangt om plassen i sal nummer en i Lillehammer tingrett. De fem tiltalte har to forsvarere hver. Tilhørerbenkene var fylt med pressefolk godt over en time før rettsmøtet startet.

Forberedt på temperament

Knut Arne Thorstensen vil neppe starte på sin forklaring før i morgen. Han var sterkt ruset i tiden rundt drapene.

Han har vært mye ruset og var ruset da det skjedde, så han husker ikke alt. Han har gjort ting i ruset tilstand som han ikke ville gjort ellers. Nå gleder han seg til å få komme i gang med saken, sa hans forsvarer Johnny Veum til Dagbladet.no før saken startet.

Ifølge VGs papirutgave frykter politiet temperamentet til flere av de tiltalte og har derfor kalt inn ekstra bemanning i salen i dag.

Det er spesielt forklaringen til Knut Arne Thorstensen som har irritert flere av de andre tiltalte, skriver VG.

Det er satt av seks uker til saken. I underkant av 70 personer er kalt inn som vitner i dobbeltdrapssaken.

Dagbladet.no følger saken.

TO DREPT: For et år siden fant  politiet først én død person, siden én til, på gården i Søndre Land i Oppland. Foto: Scanpix
TO DREPT: For et år siden fant politiet først én død person, siden én til, på gården i Søndre Land i Oppland. Foto: Scanpix Vis mer