Irriterte studenter

Studentene er irriterte over utspillet fra professor Bernt Hagtvet. - Vi skulle gjerne vært mer aktive hvis vi ble belønnet for det, sier Ellen Beate Andersen (21).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentene Dagbladet møtte i Oslo sentrum i går kveld, føler seg tråkket på av universitetsprofessoren.

- Han er utrolig generaliserende. Vi satt akkurat og snakket om hvor dårlig den økonomiske situasjonen er for studentene, og hvordan det går utover lesingen, sier May Hilde Aasly (22).

- For å klare eksamen må man lese pensum. Det er latterlig å henge ut studentene fordi de pugger pensumstoff og forsøker å få et så bra eksamensresultat som mulig, mener Ellen Beate Anderen. Hun studerer ved Høyskolen i Oslo, men føler likevel at utspillet fra professor Hagtvet angår henne.

Psykologistudent Line Harr Skagestad mener at Bernt Hagtvet har rett i flere av sine påstander.
- Jeg irriterer meg over de unge studentene som kommer rett fra videregående, og som kan pugge seg til gode karakterer selv om de egentlig ikke forstår noe av det de leser om. Jeg skulle ønske at man ble mer belønnet for å tenke selv. Slik som systemet er i dag må man følge oppskriften, slik sensorene vil man skal gjøre. Dette er jo ikke studentenes feil, mener 23-åringen.

IRRITERT: - Ingen grunn til å henge oss ut, mener studentene Ellen Beate Andersen (t.h), Anita Andersen og May Hilde Aasely.<br>