BEKLAGER: Pave Benedikt har beklaget de seksuelle overgrepene som den katolske kirkens menn har begått mot barn i Irland. Foto: EPA/GIUSEPPE GIGLIA/SCANPIX
BEKLAGER: Pave Benedikt har beklaget de seksuelle overgrepene som den katolske kirkens menn har begått mot barn i Irland. Foto: EPA/GIUSEPPE GIGLIA/SCANPIXVis mer

Irsk biskop går etter sexovergrep

Pave Benedikt godkjente avskjedssøknaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Pave Benedikt har godtatt avskjedssøknaden til den irske biskopen John Magee, som anklages for å ha dysset ned seksuelle overgrep begått mot barn i hans bispedømme.

Den 73 år gamle biskopen har en fortid som privatsekretær for de tre pavene Paul IV, Johannes Paul I og Johannes Paul II.

Pave Benedikt ba nylig om unnskyldning for overgrep mot barn som katolske geistlige i Irland har stått bak og bidratt til å dysse ned.

- Dere har lidd fryktelig, og jeg ber om unnskyldning, skriver paven i brevet, som er adressert til overgrepsofrene i Irland, men også til hele det irske folk, samt biskoper og prester.

I brevet sier pave Benedikt at han føler skam og anger og han lover at Vatikanet skal granske de irske bispedømmene, presteseminarene og religiøse ordenene der det har foregått overgrep.

- Jeg kan bare dele den forferdelsen og følelsen av svik så mange av dere opplever når dere har hørt om disse syndige og kriminelle handlingene og måten katolske myndigheter i Irland har håndtert dette på, skriver pave Benedikt.

NTB