Irsk rom-par fikk datteren tilbake - hun var likevel deres

DNA-tester viser at rom-jenta i Irland var datter til paret hun bodde hos.

RINGVIRKNING: I forrige uke ble det oppdaget at den omtrent fire år gamle jenta som går under navnet Maria (på posteren på bildet), ikke var i familie med paret hun bodde hos. Denne uka ble en rom-familie i Irland urettmessig mistenkt for å ha bortført ei blond, omtrent sju år gammel jente. Foto: REUTERS/John Kolesidis
RINGVIRKNING: I forrige uke ble det oppdaget at den omtrent fire år gamle jenta som går under navnet Maria (på posteren på bildet), ikke var i familie med paret hun bodde hos. Denne uka ble en rom-familie i Irland urettmessig mistenkt for å ha bortført ei blond, omtrent sju år gammel jente. Foto: REUTERS/John KolesidisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vil den omtrent sju år gamle jenta som har tilbrakt to netter i myndighetenes varetekt bli gjenforent med foreldrene, melder Sky News. Hun ble tatt bort fra familiens hjem i Tallaght, en forstad sør for Dublin, etter mistanke om at hun ikke var datteren til paret hun bodde hos.

Blond
Nå viser mistanken seg altså å ikke holde stikk, etter at det er foretatt DNA-undersøkelser.

Tips fra publikum skal ha ført til at jenta mandag ble tatt hånd om av politiet. Folk som hadde sett henne sammen med familien av romfolket, meldte fra til politiet, trolig fordi hun var blond og ikke lignet resten av familien.

Da foreldrene ikke hadde noen fødselsattest å vise fram, fikk politiet mistanke om at hun var stjålet.

Fest
Nå blir det fest i jentas familie, som har hatt det tøft de siste to dagene.

En 21 år gammel søster av jenta sier til irske Independent at moren ikke har spist på tre dager, men at naboer og venner har gitt sterk støtte.

- Vi er veldig glade. Vi skal ha en stor fest. Vi skal ha musikk, dans og alt, sier hun til Independent i dag.

Maria
Inntil DNA-testen viste det motsatte, lignet historien om rom-jenta i Dublin til forveksling på historien om jenta som går under navnet Maria i Hellas.

Maria, som er rundt fire år gammel, ble hentet ut fra en romleir utenfor byen Farsala fredag i forrige uke. I Marias tilfelle viste det seg at jentas DNA ikke stemte med paret som hevdet å være hennes foreldre.

Paret hun bodde hos ble fengslet for å ha bortført henne.

Mange trodde at det var en tilsvarende sak som var oppdaget i Irland, men mistenkeliggjøringen av paret i Irland viste seg altså å være urettmessig.