Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Irske kvinner tvitrer statsministeren om når de har mensen

Kjemper mot landets strenge abortlov.

KJEMPER FOR ABORTRETTIGHETER: Irske kvinner går til kamp mot landets strenge abortlovgiving. Foto: ROBIN ENGLISH/Demotix/Corbis
KJEMPER FOR ABORTRETTIGHETER: Irske kvinner går til kamp mot landets strenge abortlovgiving. Foto: ROBIN ENGLISH/Demotix/Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Irske kvinner i hopetall tvitrer nå statsminister Enda Kenny blodige detaljer fra sine menstruasjonssykluser som ledd i kampen mot landets strenge abortlovgiving, skriver BBC.

- Siden vi er klar over hvor mye den irske stat bryr seg om våre reproduserende kroppsdeler...Jeg synes det er rett og rimelig at kvinner i Irland lar vår leder @EndaKennyTD få vite alle detaljene om vår manstruasjonssyklus, tvitret komiker Grainne Maguire denne uka.

Det ble starten på en twitterkampanje som har gått viralt, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Krever folkeavstemming Maguire ønsker å sette søkelyset på en pågående kampanje som tar sikte på å få opphevet en grunnlovsbestemmelse som likestiller livet til fosteret og mors liv og kriminaliserer abort i Irland,

Forandringer i grunnloven krever en folkeavstemming, og mer enn 47 000 mennesker i Irland har nå satt sine navn på en underskriftskampanje fra Amnesty Internasjonal som krever nettopp det.

Siden mandag denne uka, har statsminister Enda Kenny blitt bombardert på Twitter med blodige beskrivelser av hvordan mensen arter seg for landets kvinnelige borgere.

- Mistet forstanden i sorg Enkelte har også tvitret statsministeren om hvordan abortloven har påvirket dem personlig.

«@EndaKennyTD Første menstruasjon etter at jeg fødte et dødfødt barn. Jeg bar på henne i seks uker etter at hun fikk diagnosen og mistet forstanden i sorg», skriver en kvinne.

I juni i år konkluderte en Amnesty-rapport med at gravide kvinner i Irland risikerer både liv og helse om de blir værende i Irland, skriver BBC.

- Behandles som kriminelle - Kvinners menneskerettigheter blir brutt daglig av en grunnlov som behandler dem som barnebærende fartøy. Kvinner som trenger abort blir behandlet som kriminelle, stigmatiserte og tvunget til å dra utenlands, sier generalsekretær Salil Shetty i Amnesty.

I februar ble et lovforslag om å tillate abort i tilfeller hvor fosteret har dødelige abnormaliteter forkastet av det irske parlamentet.

BLIR SERVERT DEN BLODIGE SANNHETEN: Statsminister Enda Kenny i Irland blir bombardert med mensenmeldinger på Twitter. Foto: NTB Scanpix
BLIR SERVERT DEN BLODIGE SANNHETEN: Statsminister Enda Kenny i Irland blir bombardert med mensenmeldinger på Twitter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media