Irving på vei hjem til London nå

- Mission accomplished, sier han til Dagbladet fra flyet på Gardermoen. Dropper rabaldermøte på Lillehammer.

Irving på vei hjem til London nå
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): David Irving opplyser til Dagbladet klokka 20.15 i kveld at han sitter ombord i et fly på Gardermoen og at han er på vei tilbake til London.

- Vi skal snart ta av, så jeg kan ikke snakke lenge, sier Irving.

Han hevder at bakgrunnen for den raske sortíen er sikkerhetssituasjonen rundt ham mens han er i Norge.

- Politiet gjorde det klart at de ikke kunne beskytte meg. Dessuten var politets utgifter i forbindelse med dette oppholdet allerede blitt svært store, sier den utskjelte historikeren.Fornøyd med Tabloid-opptredenForutsatt at briten snakker sant, dropper han nå hele foredraget han hevdet han skulle holde nær Lillehammer på torsdag eller fredag, parallelt med Litteraturfestivalen han ble vraket fra. Det betyr at det omstridte intervjuet på TV 2s Tabloid i kveld var Irvings eneste ærend i Norge.

Da opptaket av intervjuet ble sendt, var han trolig allerede på vei til Gardermoen.

- Jeg har fått snakket på tv i 15-20 minutter for en million seere. Da er jeg fornøyd. Det var veldig uhøflig av Litteraturfestivalen på Lillehammer å trekke invitasjonen min, men nå har jeg fått bevist at det ikke er så lett å sensurere meg - slik mange i Norge har trodd, sier Irving til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer