Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SLAGET OM MOSUL:

IS-angrep i kurdiske Kirkuk

Minst 22 personer drept etter angrep mot regjeringsbygg.

GJEMMER SEG: En kurdisk sikkerhetsvakt ligger i skjul og følger med på at IS-folk angrep offisielle kontor i Kirkuk i morges. Foto: Ako Rasheed / Reuters / Scanpix
GJEMMER SEG: En kurdisk sikkerhetsvakt ligger i skjul og følger med på at IS-folk angrep offisielle kontor i Kirkuk i morges. Foto: Ako Rasheed / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorgruppa IS har nå tatt ansvaret for angrep mot flere regjeringsbygg i den kurdiske byen Kirkuk i morges. Minst seks politi og 16 sivile ble drept i angrepet, ifølge BBC. 12 IS-krigere skal også være drept i angrepet.

Det var selvmordsaksjonister som slo til flere steder.

OVERRASKELSES-ANGREP: Mens irakiske og kurdiske styrker beveger seg mot Mosul, har sovende IS-celler angrepet den kurdiske byen Kirkuk i morges. Foto: Ako Rasheed / Reuters / Scanpix 
OVERRASKELSES-ANGREP: Mens irakiske og kurdiske styrker beveger seg mot Mosul, har sovende IS-celler angrepet den kurdiske byen Kirkuk i morges. Foto: Ako Rasheed / Reuters / Scanpix  Vis mer

- Det er en veldig uoversiktlig og farlig situasjon. Innbyggerne i Kirkuk har nå fått beskjed om å holde seg innendørs inntil vi vet mer, sier Al Jazeeras Hoda Abdel-Hamid, som er i nærheten av byen.

Flere militante i byen

- Alle de militante som angrep byggene er nå drept, men vi antar at flere andre militante gjemmer seg i Dumez-distriktet, sier politisjef Sarhad Qadir til BBC.

Timer etter angrepet, hørte vitner i byen fremdeles skuddvekslinger. De så også bevæpnede menn i gatene. I tillegg angrep IS-krigere en elektrisitetsfabrikk nord i Kirkuk.

Guvernøren av Kirkuk sier at angrepet var utført av en sovende IS-celle. Den kurdiske byen har nå fått innført unntakstilstand og fredagsbønnene i moskeen holdes ikke.

- Full kontroll

Unntakstilstand til tross: Kirkuks sjef, Najm al-Din Karim, sier at pashmerga-styrker og irakisk personell nå har «full kontroll over situasjonen».

Han sier videre at IS har hatt sovende celler i byen.

- På grunn av den pågående operasjonen i Mosul, ønsker IS å skape problemer andre steder i landet for at de skal trekke styrkene sine bort fra Mosul. I tillegg ønsker de at IS-angrep andre steder vil få opp moralen til IS i Mosul, sier han, ifølge BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling