Kurdiske styrker kjempet harde kamper mot IS-opprøre i den irakiske byen Kirkuk fredag kveld og natt til lørdag. Foto: Ako Rasheed / Reuters / NTB scanpix
Kurdiske styrker kjempet harde kamper mot IS-opprøre i den irakiske byen Kirkuk fredag kveld og natt til lørdag. Foto: Ako Rasheed / Reuters / NTB scanpixVis mer

- IS-angrepet mot irakiske Kirkuk er over

Angrept kostet minst 31 personer livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS-angrepet i og rundt den nordirakiske byen Kirkuk, som kostet minst 31 personer livet, er over etter en dag med harde kamper, opplyser irakisk politi.

Brigadegeneral Khattab Omer forteller at alle angriperne er drept eller sprengte seg selv. Området hvor kampene var tyngst, er rolig lørdag morgen.

I alt 13 arbeidere, inkludert fire iranere, ble drept ved et kraftverk nord for Kirkuk, som ligger om lag 180 kilometer sørøst for Mosul, og en lokal TV-reporter ble drept av en snikskytter i byen.

Det er uklart hvor mange IS-opprørere som deltok i angrepet, som virket som et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra Mosul, hvor irakiske regjeringsstyrker og allierte militsgrupper med støtte fra den USA-ledede koalisjonen denne uken innledet en offensiv mot ekstremistgruppen.

(NTB)