Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SLAGET OM MOSUL:

IS angriper ny by vest i Irak

Terrorgruppa angriper andre byer for å få bort oppmerksomheten fra Mosul-offensiven. 

PÅ FLUKT: En irakisk mann er på flukt fra Mosul. Irakiske og kurdiske styrker er nå på vei mot byen, for å fjerne terrorgruppa IS, som har kontrollert byen siden sommeren 2014. Samtidig iverksetter IS angrep i andre byer, for å ta bort oppmerksomheten fra Mosul. Foto: Ahmad al-Rubaye / Afp / Scanpix
PÅ FLUKT: En irakisk mann er på flukt fra Mosul. Irakiske og kurdiske styrker er nå på vei mot byen, for å fjerne terrorgruppa IS, som har kontrollert byen siden sommeren 2014. Samtidig iverksetter IS angrep i andre byer, for å ta bort oppmerksomheten fra Mosul. Foto: Ahmad al-Rubaye / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styrker fra den såkalte islamske staten, IS har i dag angrepet en by i den irakiske Anbar-provinsen, vest i Irak. Målet er å få bort oppmerksomheten fra den irakiske regjeringens Mosul-offensiv, skriver BBC.

Borgermesteren i Rutba siar at IS har angrepet byen hans fra tre retninger, og beskriver det som «voldsomt».

- Redd situasjonen

Borgermesteren ber nå Iraks statsminister Haider al-Abadi om å sende militære styrker til Rutba for å «redde situasjonen».

IS tok kontrollen over Rutba i juni 2014, men ble så gjenerobret av irakiske styrker for fire måneder siden.

Også i går overrasket IS ved å angripe Kirkuk, der minst 22 mennesker ble drept.

Tatt Bashiqa fra IS

Samtidig fortsetter irakiske og kurdiske styrker veien mot Mosul. De kurdiske pashmerga-styrkene angrep i dag nord-øst for Mosul. I dag tidlig fortsatte de med å angripe IS-posisjoner like ved byen Bashiqa.

Presidenten for den kurdiske regionen, Masoud Barzani, sier nå at kurdiske soldater har lykkes i å ta byen Bashiqa fra IS, melder Al Jazeera.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling