IS bare 12 kilometer fra Bagdad

USA: - Overrasket over deres militære styrke.

 TRYKK UTENFRA - OG INNE I BAGDAD:  Irakiske sikkerhetsstyrker inspiserer en markedsplass i Sadr City i Bagdad tirsdag formiddag etter at en bilbombe har eksplodert. Dette er en av tre bomber som er utløst i sjia-områder i Iraks hovedstad siste døgn. Minst 25 mennesker har mistet livet, opplyser politi- og sykehuskilder.Og på utsiden står IS-styrker bare 12 kilometer fra Bagdads bygrense. Foto: Kareem Raheem, Reuters/NTB Scanpix.
TRYKK UTENFRA - OG INNE I BAGDAD: Irakiske sikkerhetsstyrker inspiserer en markedsplass i Sadr City i Bagdad tirsdag formiddag etter at en bilbombe har eksplodert. Dette er en av tre bomber som er utløst i sjia-områder i Iraks hovedstad siste døgn. Minst 25 mennesker har mistet livet, opplyser politi- og sykehuskilder.Og på utsiden står IS-styrker bare 12 kilometer fra Bagdads bygrense. Foto: Kareem Raheem, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den islamske stat (IS) tok mandag kontroll over en militærbase i byen Hit vest i Irak, og opprørerne er nå bare 12 kilometer fra hovedstaden Bagdad.

Fra området gruppen er nå, like vest for flyplassen i Bagdad, har de tilstrekkelig artillerikapasitet til å blokkere områder av Bagdad, hevder en militæranalytiker overfor CNN.

Etter sammenstøt ved militærbasen i byen Hit vest i landet, tok det bare et par timer før basen var under opprørsgruppens kontroll, melder avisa al-Mada Press.

Opprørsgruppen forsøker nå å gjøre videre framstøt i provinsen Anbar, ikke langt fra provinshovedstaden Ramadi.

USA: - Overrasket over kapasiteten
Framstøtet kan føre til at de gjenværende irakiske sikkerhetsstyrkene i den sunnidominerte provinsen blir avskåret fra resten av militæret, ifølge avisa.

USAs øverstkommanderende i Irak, general Ray Odierno, sier at det amerikanske forsvaret er overrasket over IS sine militære kapasitet.

 SISTE PR-BILDE:  Dette er det ferskeste bildet IS har publisert tirsdag. Det viser en smilende selvmordsbomber fra Indonesia på vei til å detonere en lastebil med sprengstoff. Bildeinformasjonen forteller ikke hvor og når det er tatt. Foto: Al-Mustaqbal.net/AFP/NTB Scanpix.
SISTE PR-BILDE: Dette er det ferskeste bildet IS har publisert tirsdag. Det viser en smilende selvmordsbomber fra Indonesia på vei til å detonere en lastebil med sprengstoff. Bildeinformasjonen forteller ikke hvor og når det er tatt. Foto: Al-Mustaqbal.net/AFP/NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg vil si at vi ble overrasket over deres militære kapasitet. Det finnes det ingen unnskylding for, sier Odierno.

Ifølge FN har sammenstøtene rundt området i Hit ført til at rundt 180.000 mennesker har blitt drevet på flukt.

(NTB-DPA).

 12 KILOMETER FRA BAGDAD:  Nå har IS-styrker tatt kontroll med en miltærbase i byen Hit i Anbar-provinsen. Her fra et angrep mot irakiske politibilder i Hit 6. oktober. Foto: Reuters/NTB Scanpix.
12 KILOMETER FRA BAGDAD: Nå har IS-styrker tatt kontroll med en miltærbase i byen Hit i Anbar-provinsen. Her fra et angrep mot irakiske politibilder i Hit 6. oktober. Foto: Reuters/NTB Scanpix. Vis mer