IS bare 12 kilometer fra Bagdad

USA: - Overrasket over deres militære styrke.

TRYKK UTENFRA - OG INNE I BAGDAD:  Irakiske sikkerhetsstyrker inspiserer en markedsplass i Sadr City i Bagdad tirsdag formiddag etter at en bilbombe har eksplodert. Dette er en av tre bomber som er utløst i sjia-områder i Iraks hovedstad siste døgn. Minst 25 mennesker har mistet livet, opplyser politi- og sykehuskilder.Og på utsiden står IS-styrker bare 12 kilometer fra Bagdads bygrense. Foto: Kareem Raheem, Reuters/NTB Scanpix.
TRYKK UTENFRA - OG INNE I BAGDAD: Irakiske sikkerhetsstyrker inspiserer en markedsplass i Sadr City i Bagdad tirsdag formiddag etter at en bilbombe har eksplodert. Dette er en av tre bomber som er utløst i sjia-områder i Iraks hovedstad siste døgn. Minst 25 mennesker har mistet livet, opplyser politi- og sykehuskilder.Og på utsiden står IS-styrker bare 12 kilometer fra Bagdads bygrense. Foto: Kareem Raheem, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den islamske stat (IS) tok mandag kontroll over en militærbase i byen Hit vest i Irak, og opprørerne er nå bare 12 kilometer fra hovedstaden Bagdad.

Fra området gruppen er nå, like vest for flyplassen i Bagdad, har de tilstrekkelig artillerikapasitet til å blokkere områder av Bagdad, hevder en militæranalytiker overfor CNN.

Etter sammenstøt ved militærbasen i byen Hit vest i landet, tok det bare et par timer før basen var under opprørsgruppens kontroll, melder avisa al-Mada Press.

Opprørsgruppen forsøker nå å gjøre videre framstøt i provinsen Anbar, ikke langt fra provinshovedstaden Ramadi.

USA: - Overrasket over kapasiteten Framstøtet kan føre til at de gjenværende irakiske sikkerhetsstyrkene i den sunnidominerte provinsen blir avskåret fra resten av militæret, ifølge avisa.

USAs øverstkommanderende i Irak, general Ray Odierno, sier at det amerikanske forsvaret er overrasket over IS sine militære kapasitet.

- Jeg vil si at vi ble overrasket over deres militære kapasitet. Det finnes det ingen unnskylding for, sier Odierno.

Ifølge FN har sammenstøtene rundt området i Hit ført til at rundt 180.000 mennesker har blitt drevet på flukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer