KRITISERES:  Tre JDAM-bomber skal ha blitt brukt til å bombe en IS-base etter at en IS-soldat tok en selfie. Denne ble igjen ble brukt til å spore basen. Nå kritiseres åpenheten i det amerikanske militæret. På bildet flyr et amerikansk fly over Irak i 2004. Foto:AFP PHOTO/HO/US MARINE CORP
KRITISERES: Tre JDAM-bomber skal ha blitt brukt til å bombe en IS-base etter at en IS-soldat tok en selfie. Denne ble igjen ble brukt til å spore basen. Nå kritiseres åpenheten i det amerikanske militæret. På bildet flyr et amerikansk fly over Irak i 2004. Foto:AFP PHOTO/HO/US MARINE CORPVis mer

IS-base bombet etter selfie-tabbe

Men gleden kan bli kortvarig for amerikanerenes del.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i år ble en av IS' stillinger bombet av amerikanske fly etter en spesiell foranledning. Bakgrunnen for bombingen var at en av soldatene i leiren la ut et bilde av seg selv på nettet, ifølge Newsweek.

Generalskryt i tale
IS-soldatens selfie igjen fanget opp av USAs militære etterretning.

- Vi saumfarte sosiale medier, og oppdaget at en tulling hadde tatt bilde av seg selv foran kommandobygningen. Da han attpåtil skrøt av leirens kapasitet og funksjoner, tenkte våre folk: «Her har vi muligheten vår», sa general Hawk Carlisle i en tale om bombingen som kom 22 timer etter at bildet ble lagt ut.

I talen, der Carlisle verken spesifiserte tid eller sted for angrepet, fortalte general om hvor uvurderlige bildene som IS legger ut på sosiale medier, er.

Bildene, som er en del av den fundamentalistiske organisasjonens rekrutteringsstrategi, er ifølge Carlisle en svært viktig del av informasjonen USA skaffer seg om IS.

Frykter for etterretningen Nettstedet Inquisitr skriver at åpenheten i den amerikanske leiren kan føre til at IS blir mer bevisste på hva de legger ut på nett.

Nettstedet betegner bombingen som en seier på kort sikt, men et tap i det lange løp. USA og deres allierte har slitt med å drive IS ut av Syria og Irak. Dette kan nå bli enda vanskeligere, mener nettsidas skribent.

- I verste tilfelle kan den neste IS-selfien bli brukt til å lokke USA til å bombe et område fullt av sivile, noe som vil styrke organisasjonens propagandamuligheter, skriver i Inquisitr i en sak publisert lørdag.

Forbød bruk av smarttelefoner I artikkelen vises det til at IS nylig forbød bruk av smarttelefoner etter at de amerikanske myndighetene offentlig har diskutert mulighetene for å spore disse som en del av krigføringen.

- Det snakkes altfor mye i regjeringen, militæret og mediene uten at det tenkes over hva pratet betyr for nasjonens sikkerhet, refererer Inquisitr via Hotair.