Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS bekrefter at «Jihad John» er død

- Denne fyren var et menneske-dyr.

 BEKREFTET DØD:  «Jihad John» er bekreftet død av IS. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTET DØD: «Jihad John» er bekreftet død av IS. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IS' nettmagasin Dabiq publiserte tirsdag en minnetale for den britiske mannen som egentlig het Mohammed Emwazi. Her bekreftes det at Emwasi ble drept i et droneangrep i byen Raqqa 12. november.

Tidligere har myndighetene i USA sagt at de var nesten helt sikre på at «Jihad John» ble drept i et amerikansk-britisk angrep i byen denne dagen.

Emwazi ble født i Kuwait, men tilbrakte det meste av oppveksten i Storbritannia. Han er med i videoene som viser drapene på journalistene Steven Sotloff og James Foley, hjelpearbeideren Abdul-Rahman Kassig, den japanske journalisten Kenji Goto og en rekke andre gisler.

Tilnavnet «Jihad John» fikk han av britiske medier, som også omtalte ham som IS' bøddel. Han tilhørte en britisk IS-celle med kallenavnet «The Beatles».

- Denne fyren var et menneske-dyr. At han ble drept, gjorde trolig verden til et litt bedre sted, sa den amerikanske obersten Steve Warren i november.

I IS-magasinet Dabiq omtales Emwazi som Abu Muharib al-Muhajir, et kallenavn han hadde internt i den ytterliggående gruppen. Her beskrives han som en martyr, og som en storsinnet mann som ved en anledning ga bort en kvinne til en såret IS-kriger.

IS er kjent for å holde et betydelig antall kvinnelige krigsfanger som sexslaver.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media