LISTE: Opprørsgruppen IS har laget en liste med navn og adresser til hundre personer i det amerikanske militæret og ber sympatisører i USA om å drepe dem. Foto: Reuters
LISTE: Opprørsgruppen IS har laget en liste med navn og adresser til hundre personer i det amerikanske militæret og ber sympatisører i USA om å drepe dem. Foto: ReutersVis mer

IS ber sympatisører i USA drepe navngitte soldater

Har en lite navn og adresser til hundre personer de vil ha drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørsgruppen IS har laget en liste med navn og adresser til hundre personer i det amerikanske militæret og ber sympatisører i USA om å drepe dem.

Oppfordringen er lagt ut på internett av en gruppe som kaller seg Islamic State Hacking Division.

De skriver, på engelsk, at de har hacket flere militære servere, databaser og eposter og at sympatisører som bor i USA, bør drepe de hundre navngitte personene på listen.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon opplyser at saken blir gransket.

- Jeg kan ikke bekrefte om informasjonen er riktig, men vi gransker den, sier en forsvarskilde som vil være anonym.

Hvorvidt IS faktisk har fått tak i navnene ved hjelp av datainnbrudd, er imidlertid uklart.

Avisen New York Times har snakket med en kilde i Pentagon som mener mesteparten av informasjonen er offentlig tilgjengelig.

På navnelisten finnes både personer som har deltatt i militæroperasjonen mot IS, og personer som ikke har det. Noen av navnene kan ha blitt hentet fra rapporter som Pentagon selv har offentliggjort, mens andre har vært nevnt i nyhetsmedier som har omtalt USAs luftangrep mot IS i Syria og Irak.

(NTB)