Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-bøddel «Jihadi John» mål for droneangrep i Syria

Uvisst om terroristen er drept.

MÅL: Tidlig fredag morgen bekreftet Pentagon at den britiske IS-bøddelen Mohammed Emwazi, også kjent som «Jihadi John», var målet for et droneangrep i den syriske byen Raqqa. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
MÅL: Tidlig fredag morgen bekreftet Pentagon at den britiske IS-bøddelen Mohammed Emwazi, også kjent som «Jihadi John», var målet for et droneangrep i den syriske byen Raqqa. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig fredag morgen bekreftet Pentagon at den britiske IS-bøddelen Mohammed Emwazi, også kjent som «Jihadi John», var målet for et droneangrep i den syriske byen Raqqa.

Det er derimot uvisst om Emwazi ble drept i angrepet. Det forteller Pentagons pressesekretær Peter Cook.

- Amerikanske styrker gjennomførte et bombeangrep i Raqqa i Syria den 12. november der Mohamed Emwazi, også kjent som «Jihadi John» var målet. Vi går gjennom resultatene etter nattens operasjon, og vil komme tilbake med mer informasjon senere, sier han. 

Amerikanske ABC News har på sin side snakket med en kilde i etterretningen som sier at målet ble «tilintetgjort» da han kom ut av en bygning og skulle sette seg inn i en bil. Vedkommende omtalte angrepet som «et rent treff», og at det var minimal skade på omgivelsene.

Kjent Fredag 27. februar ble det første bildet av «Jihadi John», ellerMohammed Emwazi (27), som han egentlig heter, offentliggjort av Sky News

Dette skjedde dagen etter at britisk etterretning offentliggjorde Jihadi Johns egentlige navn. Mohammed Emwazi er blitt kalt IS-bøddelen, og skal være mannen som har vært med i en rekke propagandavideoer for terrorgruppa IS. 

Emwazi er med i videoene som viser drapene på journalistene Steven Sotloff og James Foley, hjelpearbeideren Abdul-Rahman Kassig, David Haines og Alan Henning, den japanske journalisten Kenji Goto og en rekke andre gisler.

Datastudent Emwazi var en datastudent ved Westminister-universitetet, hvor han tok en bachelor-grad i dataprogrammering. Den britiske tv-stasjonen Sky News har funnet et bilde av Emwazi på nettsidene til universitetet i Westminister.

Den nåværende 27-åringen er født i Kuwait og vokste opp i et middelklasse-nabolag i Vest-London. Han gikk tidvis i en moské i Greenwich, ifølge The Telegraph

Sammen med familien bodde han i en treroms leilighet i Warwick Crescent. 

Dagbladet følger saken

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media