Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-bøddelen «Jihad-John» skal være skadd etter bombeangrep

Halshogget vestlige journalister.

FØRSTE OFFER: Det var ved henrettelsen av James Foley IS-bøddelen for alvor ble en mann verden jaktet på. Nå skal han være skadd i et amerikansk bombeangrep.
Skjermdump fra IS-video
FØRSTE OFFER: Det var ved henrettelsen av James Foley IS-bøddelen for alvor ble en mann verden jaktet på. Nå skal han være skadd i et amerikansk bombeangrep. Skjermdump fra IS-video Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er mistenkt for å være den Islamske stats britiske (IS) bøddel, «Jihad John», skal ifølge den britiske tabloidavisa The Mail on Sunday være skadd i et amerikansk bombeangrep. Ifølge avisa skal luftangrepet ha skjedd i Anbar-provinsen vest i Irak forrige helg.

Mannen, skal være 23 år gamle Abdel-Majed Abdel Bary fra Vest-London, hevdes å ha statt vært mannen som henrettet den amerikanske journalisten James Foley (40) i august, og deretter den amerikansk-israelske journalisten Steven Sotloff i september. Han skal også ha vært mannen som halshogget den tidligere soldaten og sikkerhetskonsulenten David Haines og hjelpearbeideren Alan Henning.

«Jihad-John» skal ha blitt skadd i angrepet på IS-bilkolonnen i det samme angrepet som gruppas antatte leder, Abu Bakr al-Baghdadi, ble skadd i forrige helg. Bare dager etterpå slapp IS lydopptak av det som skal være IS-lederen, al-Baghdadi, der han oppfordrer på angrep på Saudi-Arabia, dette for å stoppe ryktene rundt hans død.

Ikke verifisert Verken britiske eller amerikanske myndigheter har kunnet verifisere IS-bøddelens død, men ifølge Reuters er britiske sikkerhetsmyndigheter i full gang med å undersøke opplysningene.

Det er ikke kjent hvor hardt skadd mannen som på mange måter er blitt selve symbolet på terrororganisasjonens brutalitet, er.

Underjordisk bunkers Ifølge The Mail on Sunday var flyangrepet i Anbar-provinsenn ikke rettet mot en bilkolonne, men mot et møte der både Bagdadi og «Jihad-John» var til stede.

Avisa viser til en godt informert syrisk kilde som forteller at møtet fant sted i en underjordisk bunkers under et hus i landsbyen al-Qaim, nær grensa til Syria.

Minst 30 stammeledere fra Irak og Syria var til stede for å sverge troskap til Bagdadi. Ifølge samme kilde går «Jihad-John» under krigernavnet Jalman al-Britani i IS. Minst ti IS-kommandanter ble drept og rundt 40 ble såret i angrepet, ifølge avisa.

Identifisert Allerede i august skal bøddelen ha blitt identifisert, og en rekke britiske medier har spekulert i at mannen kledd i sort på videoene kan være en Abdel-Majed Abdel Bary på 23 år, som er tidligere DJ fra London.

Han skal i fjor ha flyttet fra en dyr villa vest i London og til Midtøsten for å kjempe for IS.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling