IS brøt seg inn i museum i Palmyra - men innholdet var borte

Tømte byen for oldtidsgjenstander før invasjonen, melder Assad-regjeringen.

VERNEVERDIG:  Her vaier den Islamske Stats(IS) sitt flagg over et slott i oldtidsbyen Palmyra. Bildet ble tatt fredag den 22 mars, etter at IS hadde inntatt byen. Foto: IS sin hjemmeside via AP
VERNEVERDIG: Her vaier den Islamske Stats(IS) sitt flagg over et slott i oldtidsbyen Palmyra. Bildet ble tatt fredag den 22 mars, etter at IS hadde inntatt byen. Foto: IS sin hjemmeside via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den islamske stat har hentet mange ressurser gjennom å selge verdifulle oldtidsgjenstander på svartemarkedet.

Den militante organisasjonen har også tidligere ødelagt mye før-islamsk kunst.

Fikk reddet museumsgjenstandene Fredag inntok IS den syriske byen Palmyra, en oldtidsby med over 2000 år gamle ruiner og levninger etter historisk arkitektur. Det fikk verden til å frykte for de historiske verdiene som er der. 

- Dette medfører at en av de viktigste stedene i hele Midtøsten er i fare, skrev Irina Bokova, Unesco-sjef, i en uttalelse kort tid etter invasjonen. 

Nå melder den syriske regjeringen om at de har tømt byens museum i forkant av invasjonen.

- Vi er stolte over at museets klenodier er sikret, sier Maamoun Abdulkarim, ansvarlig for antikvitets- og museumsdepartementet i Damaskus, til Associated Press.

Kontrollerer halve Syria Regjeringsrepresentanten sa at det likevel var grunn til å frykte for områdets arkeologiske utgravningsplasser. Museumssamlingen , som er flyttet ut av byen, skal tidligere ha blitt skadet som følge av krigsherjingene i Syria. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.