IS-brud trygler om å få slippe inn i USA:
- Jeg har blitt manipulert

Hoda Muthana sier at hun angrer på hva hun gjorde, samtidig som hun ber på sine knær om å få lov til å reise hjem til USA igjen.

SYRIA: Da hun var 19 år, reiste Hoda Muthana til Syria. Nå bønnfaller hun om å få reise hjem til USA igjen. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste dagene har medier verden over skrevet om IS-bruden Shamima Begum (19), som har blitt fratatt sitt britiske statsborgerskap - fire år etter at hun sluttet seg til IS og giftet seg med en nederlandsk IS-kriger.

Samtidig pågår det nå en stor diskusjon i USA om framtida til en annen ung kvinne som ønsker å komme hjem fra Syria. En diskusjon USAs utenriksminister Mike Pompeo kan ha lagt død i kveld.

Som 19-åring reiste Hoda Muthana fra familiens hjem i småbyen Hoover i Alabama for å slutte seg til IS i Syria.

- Naiv og sint

Fem år og tre ektemenn seinere, sier hun nå at hun angrer på hva hun gjorde, samtidig som hun ber på sine knær om å få lov til å reise hjem til USA igjen.

- Da jeg reiste til Syria var jeg en naiv, sint og arrogant ung kvinne. Jeg trodde at jeg forsto min religiøse overbevisning, skriver hun i et håndskrevet brev som er gjengitt av CNN.

«Så mange australiere og briter her, men hvor er amerikanerne. Våkn opp, feiginger!» skrev hun på Twitter i januar 2015, i det som blir tolket som en oppfordring til å slutte seg til IS i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer