IS-bruden Shamima Begum (19) vil hjem til England - nå mister hun statsborgerskapet

Det opplyser familiens advokat, ifølge BBC.

DRO TIL SYRIA: Den britiske tenåringen Shamima Begum dro til Syria for å gifte seg med en IS-kriger i 2015. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har tidligere omtalt historien til IS-bruden Shamima Begum (19), som sluttet seg til IS som 15-åring. Hun var en av tre jenter som reiste fra Bethnal Green i Øst-London i februar 2015.

Som Dagbladet skrev mandag, befinner hun seg nå i en flyktningleir i Syria. Forrige uke fødte hun en sønn - og sammen med sønnen vil hun reise hjem igjen.

Nå opplyser imidlertid familiens advokat at det er besluttet at Begum skal fratas sitt britiske statsborgerskap, skriver BBC.

- Familien er veldig skuffet over innenriksdepartementets plan om å frata Shamima hennes statsborgerskap. Vi vurderer alle juridiske muligheter for å få utfordret denne beslutningen, skriver Tasnime Akunjee på Twitter.

Begum selv har bedt om sympati, og sier at hun ikke angrer på at hun dro. Videre mener hun at myndighetene ikke kan bevise at hun har gjort noe farlig. Hennes eneste oppgave var å være «husmor», sier hun.

- Jeg mener at mange burde ha sympati med meg med tanke på alt jeg har gått gjennom. Jeg visste ikke hva jeg gikk til da jeg dro, sa hun til Sky News mandag, og la til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer