Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS-celle avslørt i Russland, skal ha planlagt bombeangrep mot Moskva og St. Petersburg

FSB hevder gruppa planla en serie terrorangrep i Russland.

FSB-AKSJON:  Russlands interne etterretningstjeneste FSB sier de i går utførte en aksjon mot en IS-celle i Sverdlovsk i Russland. FSB er arvtakeren etter det gamle KGB som ble avviklet på 90-tallet. Foto: Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP/ NTB Scanpix
FSB-AKSJON: Russlands interne etterretningstjeneste FSB sier de i går utførte en aksjon mot en IS-celle i Sverdlovsk i Russland. FSB er arvtakeren etter det gamle KGB som ble avviklet på 90-tallet. Foto: Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De sju ble i går arrestert i Jekaterinburg, mistenkt for å ha angrepsplaner mot St. Petersburg, Sverdlovsk oblast og Moskva.

Ifølge den russiske etterretningstjenesten FSB, som Putin tidligere var sjef for, skal de sju ha planlagt bombeangrep. Russiske RT News skriver at de sju arresterte er fra Russland «og noen sentralasiatiske land».

Russiske myndigheter sier de fant eksplosiver, et laboratorium for å lage eksplosiver, våpen og granater på ulike adresser i Sverdlovsk.

Endret maktbalanse Siden Russland gikk inn i krigen i Syria, har maktbalansen i krigen endret seg fullstendig. Russlands alliert, Syrias diktator Bashar al-Assad har gjort store framstøt på flere fronter med hjelp fra russiske kampfly.

Også terrorgruppa Den islamske stat (IS) har blitt mål for Putins bombefly, sammen med al-Qaidas gruppe i Syria - Nusrafronten.

IS har tidligere angrepet Russland, som hevn for Russlands framstøt i Syria. I fjor ble et russisk passasjerfly på vei fra Sharm el-Sheikh til St. Petersburg bombet og styrtet på Sinai-halvøya av ei gruppe som har sverga troskap til IS. Alle passasjerene døde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media