IS drevet ut av Palmyra etter harde kamper

Har vært kontrollert av ekstremistgruppa IS.

FEIRER: Syrisk regjeringsstyrker viser seierstegnet i utkanten av den historiske byen Palmyra, på dette bildet fra det syriske nyhetsbyrået SANA. Nyhetsbyrået Reuters, som har distribuert bildet, tar forbehold om autentisiteten.
FEIRER: Syrisk regjeringsstyrker viser seierstegnet i utkanten av den historiske byen Palmyra, på dette bildet fra det syriske nyhetsbyrået SANA. Nyhetsbyrået Reuters, som har distribuert bildet, tar forbehold om autentisiteten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dabladet): Kilder i den syriske regjeringshæren og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bekrefter regjeringsstyrker har tatt kontroll over den strategisk viktige oldtidsbyen Palmyra i Syria.

Det har i flere dager pågått harde kamper om den strategisk viktige byen.

- Etter harde kamper i løpet av natten, har hæren full kontroll over Palmyra, både den gamle festningen og boligområder i nærheten, sier militærkilder ifølge AFP.

Skuddvekslinger IS-terroristene skal ha trukket seg helt ut av oldtidsbyen i dag tidlig og østover til byene Sukhnah, Raqqa og Deir al-Zor - men det skal fortsatt være skuddveklinger øst for byen.

Fredag opplyste eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at opprørerne var drevet ut av festningen, det gamle citadellet vest for Palmyra.

Det ble anslått da at syriske soldater og allierte militskrigere hadde tatt kontroll over en tredel av byen, inkludert deler av de berømte romerske ruinene.

Herjet Det var i mai i fjor Palmyra havnet i hendene på den ekstremistiske terrorgruppa. Siden har IS drept, herjet og ødelagt uerstattelig kulturarv i byen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer