Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS drevet ut av Palmyra etter harde kamper

Har vært kontrollert av ekstremistgruppa IS.

FEIRER: Syrisk regjeringsstyrker viser seierstegnet i utkanten av den historiske byen Palmyra, på dette bildet fra det syriske nyhetsbyrået SANA. Nyhetsbyrået Reuters, som har distribuert bildet, tar forbehold om autentisiteten.
FEIRER: Syrisk regjeringsstyrker viser seierstegnet i utkanten av den historiske byen Palmyra, på dette bildet fra det syriske nyhetsbyrået SANA. Nyhetsbyrået Reuters, som har distribuert bildet, tar forbehold om autentisiteten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dabladet): Kilder i den syriske regjeringshæren og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bekrefter regjeringsstyrker har tatt kontroll over den strategisk viktige oldtidsbyen Palmyra i Syria.

Det har i flere dager pågått harde kamper om den strategisk viktige byen.

- Etter harde kamper i løpet av natten, har hæren full kontroll over Palmyra, både den gamle festningen og boligområder i nærheten, sier militærkilder ifølge AFP.

Skuddvekslinger IS-terroristene skal ha trukket seg helt ut av oldtidsbyen i dag tidlig og østover til byene Sukhnah, Raqqa og Deir al-Zor - men det skal fortsatt være skuddveklinger øst for byen.

Fredag opplyste eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at opprørerne var drevet ut av festningen, det gamle citadellet vest for Palmyra.

Det ble anslått da at syriske soldater og allierte militskrigere hadde tatt kontroll over en tredel av byen, inkludert deler av de berømte romerske ruinene.

Herjet Det var i mai i fjor Palmyra havnet i hendene på den ekstremistiske terrorgruppa. Siden har IS drept, herjet og ødelagt uerstattelig kulturarv i byen.

Ifølge FN sprengte blant annet IS tempelet Baal Shamin i fjor. IS detonerte eksplosiver i det eldgamle tempelet 23. august, en handling UNESCO har kalt en «krigsforbrytelse» med mål om å utslette et av Syrias største symboler på kulturell mangfoldighet. De mener også at ødeleggelsene innebærer et ubeskrivelig stort tap for menneskeheten, ifølge AFP.

Byen står på UNESCOs verdensarvliste.

Det er umulig å si hvor store ødeleggelsene i byen er, men en overtakelse vil være en svært viktig seier for regjeringsstyrkene.

Saken oppdateres

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!