Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS drevet ut av sin siste store by i Libya

Libyas regjering avslutter militære operasjoner i Kadhafis hjemby Sirte.

KONTROLL: Etter massive kamper har militsstyrker lojale til den FN-støttede  regjeringen i Tripoli klart å drive IS ut av kystbyen Sirte. Amerikanske fly har gitt luftstøtte. Foto: AFP
KONTROLL: Etter massive kamper har militsstyrker lojale til den FN-støttede regjeringen i Tripoli klart å drive IS ut av kystbyen Sirte. Amerikanske fly har gitt luftstøtte. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kunngjør slutten på militære operasjoner og frigjøringen av byen, sier statsminister Fayez al-Sarraji en TV-tale lørdag, to uker etter at libyske militsstyrker lojale til samlingsregjeringen tok kontroll i byen. Men al-Sarraji understreker at kampen mot IS ikke er over.

- Kampen om Sirte er over, men krigen mot terrorisme er ikke ferdig, sier al-Sarraji.

Kystbyen Sirte var hjembyen til Libyas tidligere diktator Muammar Kadhafi. Den ble erobret av IS i juni 2015 og var den siste store byen i Libya den militante islamistgruppen kontrollerte.

Kaos siden 2011

Libyske militsstyrker innledet sin offensiv i midten av mai, og tok raskt kontroll over store deler av byen. IS bet seg imidlertid fast og slo tilbake, blant annet ved hjelp av bilbomber. På forespørsel fra den FN-støttede regjeringen i Tripoli begynte USA i august på bombe IS-mål i Sirte.

Libya har vært preget av kaos siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Kadhafis regime.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!