- IS er i ferd med å erobre den syriske grensebyen Kobani

Minst 400 personer skal ha blitt drept i IS-kamper ved viktig grenseby.

HARDE KAMPER: Røyken stiger fra den syriske byen Kobani, etter et luftangrep tirsdag. IS-krigere kjemper mot kurdisk milits om kontroll over byen. Foto: Umit Bektas/Reuters/Scanpix
HARDE KAMPER: Røyken stiger fra den syriske byen Kobani, etter et luftangrep tirsdag. IS-krigere kjemper mot kurdisk milits om kontroll over byen. Foto: Umit Bektas/Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Islamistiske opprørere er i ferd med å erobre den syriske grensebyen Ayn al-Arab, også kjent som Kobani, ifølge Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Han mener bakkestyrker må til for å slå IS.

- Terroren vil ikke ta slutt før vi samarbeider om en bakkeoperasjon, sa Erdogan i en TV-overført tale i den østlige byen Gizantep tirsdag, ifølge NTB.

- Flere måneder har gått uten at det er oppnådd noe resultat. Kobani er i ferd med å falle, sa han videre.

Harde kamper Det har de siste ukene pågått harde kamper ved grensebyen. Mandag tok IS-krigere seg inn i byen og heiste et sort flagg. Kurdisk milits sa da at det kun var propaganda fra IS, og at IS ikke hadde tatt kontroll over byen.

- En nedslaktning Det er rapportert at så mange som 9 000 IS-krigere forsøker å få kontroll over den viktige grensebyen. Rooz Bahjat, en kurdisk etterretningsoffiser, sier at Kobani kan falle til IS i løpet av dagen.

- Det vil bli en forferdelig nedslaktning. Hvis de tar byen, forventer vi å ha 5 000 døde innen 24 eller 36 timer, sa han til The Atlantic sent mandag kveld.

- Dette kan bare ikke få lov til å se. Jeg blir opprørt personlig som en kurder, når jeg ser mine brødre bli drept. Jeg blir opprørt som en sekulær, når jeg ser at håpet om frihet blir myrdet, og jeg blir opprørt som menneske når jeg ser disse monstrene begå folkemord, sa han videre.

Flere hundre døde Minst 400 personer har blitt drept i løpet av kampene som har pågått de siste tre ukene mellom kurdiske styrker og IS i Kobani, melder den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

De drepte skal være sivile og krigere fra begge sider.

Eksilgruppen melder at de har dokumentert 412 dødsfall fra kilder på bakken, men at det reelle tallet trolig er dobbelt så høyt, melder Reuters.

ADVARER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at islamistiske opprørere er i ferd med å erobre den syriske grensebyen Ayn al-Arab, også kjent som Kobani. Foto: EPA/KAYHAN OZER/SCANPIX
ADVARER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at islamistiske opprørere er i ferd med å erobre den syriske grensebyen Ayn al-Arab, også kjent som Kobani. Foto: EPA/KAYHAN OZER/SCANPIX Vis mer