IS-fanger skal ha rømt

Stakk av etter bombing i Tyrkia.

RØMMER: Fem medlemmer av IS skal angivelig ha klart å rømme fra fengselet Navkur. Video: Syrian Defence League (SDF). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AFP News melder at fem IS-fanger har rømt etter bombing i Tyrkia. Det er en talsperson for den kurdiskledede SDF-styrken som opplyser om hendelsen, etter at tyrkiske granater slo ned i byen Qamishli hvor fengselet ligger.

Tyrkias angrep mot kurdisk milits i Syria fortsetter, og tapstallene stiger. Arabiske stammer slutter seg til angriperne, sykehus må stenge og mange flykter.

Den tyrkiske forsvarsledelsen hevdet fredag at 342 «terrorister», betegnelsen de bruker på soldater i den kurdiske YPG-militsen, er drept siden offensiven startet onsdag ettermiddag.

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights er 41 kurdiske militssoldater drept hittil i de tyrkiske angrepene. 17 sivile er også drept, sju av dem fredag, ifølge SOHR.

- Fire av dem ble drept i et flyangrep mot bilen de flyktet fra Tell Abyad, opplyser den syriske eksilgruppas leder Rami Abdulrahman. De tre andre ble ifølge ham drept av snikskyttere inne i byen.

Fredag ettermiddag kom det også meldinger om kraftige eksplosjoner i den syriske grensebyen Qamishli, der flere skal ha blitt drept.

Sivile drept

På tyrkisk side skal ni sivile være drept i YPG-angrep mot tyrkiske landsbyer de siste dagene, blant dem fem barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer