Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IS frigir lydopptak for å stoppe rykter om lederens død

Abu Bakr al-Baghdadi oppfordrer til angrep på Saudi-Arabia.

NYTT OPPTAK: Terrorgruppa IS har frigitt det som skal være et ferskt opptak av terrorgruppas leder Abu Bakr al-Baghdadi. Opptaket ble gjort tilgjengelig gjennom sosiale medier. Foto: AP
NYTT OPPTAK: Terrorgruppa IS har frigitt det som skal være et ferskt opptak av terrorgruppas leder Abu Bakr al-Baghdadi. Opptaket ble gjort tilgjengelig gjennom sosiale medier. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terrorgruppa Den islamske stat (IS) har frigitt et lydopptak av det de hevder er kalifen i deres såkalte stat, Abu Bakr al-Baghdadi, skriver The Guardian.

Formålet med å publisere opptaket, er sannsynligvis å avkrefte ryktene om terrorlederens død, som har versert i helga. Det var fredag kveld at den amerikanskledede koalisjonen rettet et luftangrep mot en bilkolonne nord for Mosul.

Flere IS-ledere skal ha vært i kolonnen, men i helga kunne USAs militære ikke si noe om al-Baghdadi i det hele tatt befant seg i bilkolonnen.

IS' talsmann har derimot bekreftet at al-Baghdadi ble skadd i angrepet.

Ifølge BBC skal flere korrespondenters vurdering være at opptaket av terrorlederen høres autentisk og ferskt ut, og at IS-lederen dermed etter all sannsynlighet er i live.

I opptaket på 17 minutter nevnes ikke luftangrepet med et ord. Derimot snakker personen som skal være al-Baghdadi om Obamas avgjørelse om å deployere 1500 ekstra soldater til Irak, en avgjørelse som ble offentliggjort etter luftangrepet i Mosul.

Personen på opptaket oppfordrer også til angrep på Saudi-Arabia, og sier landets ledere er «slangens hode».

Les også: Historien om «verdens farligste mann».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling