IS frigir lydopptak for å stoppe rykter om lederens død

Abu Bakr al-Baghdadi oppfordrer til angrep på Saudi-Arabia.

NYTT OPPTAK: Terrorgruppa IS har frigitt det som skal være et ferskt opptak av terrorgruppas leder Abu Bakr al-Baghdadi. Opptaket ble gjort tilgjengelig gjennom sosiale medier. Foto: AP
NYTT OPPTAK: Terrorgruppa IS har frigitt det som skal være et ferskt opptak av terrorgruppas leder Abu Bakr al-Baghdadi. Opptaket ble gjort tilgjengelig gjennom sosiale medier. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrorgruppa Den islamske stat (IS) har frigitt et lydopptak av det de hevder er kalifen i deres såkalte stat, Abu Bakr al-Baghdadi, skriver The Guardian.

Formålet med å publisere opptaket, er sannsynligvis å avkrefte ryktene om terrorlederens død, som har versert i helga. Det var fredag kveld at den amerikanskledede koalisjonen rettet et luftangrep mot en bilkolonne nord for Mosul.

Flere IS-ledere skal ha vært i kolonnen, men i helga kunne USAs militære ikke si noe om al-Baghdadi i det hele tatt befant seg i bilkolonnen.

IS' talsmann har derimot bekreftet at al-Baghdadi ble skadd i angrepet.

Ifølge BBC skal flere korrespondenters vurdering være at opptaket av terrorlederen høres autentisk og ferskt ut, og at IS-lederen dermed etter all sannsynlighet er i live.

I opptaket på 17 minutter nevnes ikke luftangrepet med et ord. Derimot snakker personen som skal være al-Baghdadi om Obamas avgjørelse om å deployere 1500 ekstra soldater til Irak, en avgjørelse som ble offentliggjort etter luftangrepet i Mosul.

Personen på opptaket oppfordrer også til angrep på Saudi-Arabia, og sier landets ledere er «slangens hode».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer