IS frister med lønn og en mening med livet: - Da blir vi et lett bytte

Det forteller talsmannen for minoritetsgruppa i skyggen av Kuwaits oljerikdom.

UTSATT: Abdulhakim al-Fadhli (t.h.) møter Dagbladet i en dewaniya - et møtested der mennene i lokalsamfunnet møtes for å drikke søt te og løse verdensproblemer. Men nå bekrefter al-Fadhli at disse møtestedene også er blitt en rekrutteringsarena for IS. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
UTSATT: Abdulhakim al-Fadhli (t.h.) møter Dagbladet i en dewaniya - et møtested der mennene i lokalsamfunnet møtes for å drikke søt te og løse verdensproblemer. Men nå bekrefter al-Fadhli at disse møtestedene også er blitt en rekrutteringsarena for IS. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TAIMA (Dagbladet): En liten times kjøretur utenfor oljemetropolen Kuwait City finner vi en av Den islamske stat (IS)' nye, viktige rekrutteringsområder.

- Da'esh driver omfattende rekruttering, dypt inne i lokalmiljøet vårt her i Taima, sier Abdulhakim Al-Fadhli til Dagbladet.

Terrorpenger Dagbladet har dokumentert hvordan Kuwait er et av verdens fremste sentrum for finansiering av både islamistisk motivert nødhjelpsvirksomhet - og terror. Sammen med Qatar er Kuwait pekt ut som det viktigste stoppestedet for pengene som finansierer krigen i Syria.

Da'esh er den arabiske uttalemåten av Den islamske stat (IS). Abdulhakim Al-Fadhli er den fremste forkjemperen for rettighetene til folkegruppa bidun - ei gruppe på anslagsvis 120 000 statsløse, som lever på skyggesiden av den kuwaitiske oljeøkonomien. Kuwaits behandling av bidun er blitt kritisert av både menneskerettighetsgrupper og nasjoner en rekke ganger. USA og FN mener begge at Kuwait - og Qatar - er blant landene der mest penger sluses til terrorgrupper i Syria. Men bidun har en annen utfordring i så måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer