IS-gissel nevner Danmark i ny video

Ekstremistgruppa IS har offentliggjort en ny video med det britiske gisselet John Cantlie.

GISSEL: Det britiske journalistgisselet John Cantlie kom med flere uttalelser i en video Den islamske stat (IS) offentliggjorde den 18. september. Nå har de offentliggjort en video til. Foto: NTB Scanpix
GISSEL: Det britiske journalistgisselet John Cantlie kom med flere uttalelser i en video Den islamske stat (IS) offentliggjorde den 18. september. Nå har de offentliggjort en video til. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-Ritzau): - Alle ser ut til å involvere seg. Danmark og Frankrike har sendt fly. Storbritannia bevæpner kurdere og Iran sender soldater, sier Cantlie i opptaket, ifølge organisasjonen SITE, som sporer aktiviteten til terrororganisasjoner på internett.

- Undervurderer IS På videoen sitter den britiske frilansjournalisten og fotografen bak et bord, iført oransje fangedrakt. Han sier videre at Vesten grovt undervurderer IS' styrke.

- Den nåværende vurderingen om at det krever 15.000 soldater for å bekjempe IS, er latterlig lav. Staten (IS) har langt flere mujahedinene enn det. Og de er ikke bare en flokk udisiplinerte menn utrustet med noen få kalasjnikover, sier briten.

Kommer flere Videoopptaket avsluttes med at Cantlie sier «Følg med i neste avsnitt».

I den første videoen som IS offentliggjorde med Cantlie i forrige uke, sa briten at det var den første i en rekke «programmer» som skal formidle fakta om IS. Cantlie ble bortført i Syria i 2012. (NTB)